Ελλάδα|29.07.2024 08:18

Οργή: Βεβήλωσαν για δεύτερη φορά το εικονοστάσι του Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά

Newsroom

Οργή έχει προκαλέσει η βεβήλωση του εικονοστασίου για τον Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά, τον οποίον πέταξαν στη θάλασσα από πλοίο Blue Horizon με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Η οικογένεια του έφτιαξε στη μνήμη του ένα εικονοστάσιο, το οποίο για δεύτερη φορά κάποιοι πήγαν και το βανδάλισαν.

«Έσπασαν το σταυρό, πέταξαν όλες τις εικόνες»

Η κυρία Ελένη που έχει αναλάβει να ανάβει το καντήλι και να φροντίζει το εικονοστάσιο, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ανέφερε:

«Χθες νωρίς το πρωί το βρήκα με σπασμένο τον σταυρό, πεταμένες όλες τις εικόνες. Ήταν όλα σπασμένα και πεταμένα», ενώ και η κάμερα που είναι στο σημείο είναι χαλασμένη εδώ και καιρό και ενώ έχει ζητηθεί να φτιαχτεί, μένει ακόμα να κοιτάει κάτω. «Καλύπτουν αυτόν που έρχεται να βεβηλώνει το εκκλησάκι», καταγγέλλει η κυρία Ελένη.

«Ακόμα περιμένω τον εισαγγελέα να δώσω κατάθεση»

Για το εάν ανέφερε στις Αρχές τον βανδαλισμό, η κυρία Ελένη λέει: «Έκανα καταγγελία στο λιμεναρχείο, αν και ήρθε μετά από 1,5 ώρα, περνούσαν από μπροστά μου και δεν δίνανε καμία σημασία, λόγω έλλειψης προσωπικού είπαν. Πήγα εγώ εκειο και έκανα καταγγελία. Έχουν τραβήξει φωτογραφίες και ακόμα περιμένω τον εισαγγελέα του Πειραιά να δώσω κατάθεση».

«Τους ενοχλεί το εκκλησάκι αλλά δεν θα φύγει» 

Πλησιάζει το δικαστήριο. Όλοι θα είμαστε εκεί. Τους ενοχλεί, δεν θα φύγει όμως το εκκλησάκι, Θα μείνει εδώ με οποιονδήποτε τρόπο», τονίζει.

«Μας δώσανε τον λόγο τους από το λιμεναρχείο πως θα το προσέχουν σαν τα μάτια τους από την πρώτη βεβήλωση και φάνηκε πως τελικά δεν τους ενδιαφέρει».

βανδαλισμόςΠειραιάςλιμάνιειδήσεις τώρα