Ελλάδα|30.07.2024 12:58

Τσιάρας για πανώλη αιγοπροβάτων: «Oικονομικές ενισχύσεις για τους πληγέντες κτηνοτρόφους»

Newsroom

Για την πανώλη αιγοπροβάτων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξουν ενισχύσεις για τους πληγέντες κτηνοτρόφους.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πανώλη πως «η κυβέρνηση, όπως έκανε σε όλες τις αντίστοιχες κρίσεις, θα βρεθεί στο πλευρό τους. Θα τους στηρίξει, θα τους ενισχύσει».

Παράλληλα επισήμανε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της πανώλης στα μικρά μηρυκαστικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι υπηρεσίες του οποίου σε αγαστή συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις κτηνιατρικές τους υπηρεσίες, δημιουργούν ένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στον ιό και κάνουν ό,τι προβλέπεται και κάθε τι που είναι δυνατόν για τον περιορισμό και τελικά την εξάλειψη της νόσου.

Τέλος, τόνισε ότι η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού ήλεγξε την περασμένη Τετάρτη (24/7) τον τρόπο εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού στη Θεσσαλία, την Παρασκευή παρουσίασε τον τρόπο εφαρμογής του Κανονισμού 687/2020 από τη χώρα μας, ως πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη.

ειδήσειςΚώστας Τσιάραςκτηνοτρόφοιπανώληειδήσεις τώρα