Ελλάδα|30.07.2024 19:46

Αυλίδα: Πώς έγινε η σύγκρουση τρένου με φορτηγό - Η κίνηση που έσωσε τους δύο μηχανοδηγούς

Μαρία Λιλιοπούλου

Από θαύμα, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες από την κατεστραμμένη μηχανή της αμαξοστοιχίας, σώθηκαν οι δύο μηχανοδηγοί του συρμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ο οποίος νωρίτερα και ενώ ήταν γεμάτος με επιβάτες, συγκρούστηκε με νταλίκα στην Αυλίδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο της σύγκρουσης, ο οδηγός του φορτηγού έχοντας ήδη χάσει τον έλεγχο του οχήματός του είχε βρεθεί εντός της γραμμής. Από εκεί έκανε σινιάλο στο τρένο που πλησίαζε να σταματήσει, κάτι το οποίο ωστόσο δεν ήταν δυνατό σε τόσο μικρή απόσταση. Ο μηχανοδηγός όμως πρόλαβε να μειώσει ταχύτητα και με τον συνάδελφό του σώθηκαν επειδή κατάφεραν να καλυφθούν πίσω από το ένα κάθισμα στην αριστερή πλευρά της καμπίνας μηχανοδήγησης, η οποία μετά τη σύγκρουση καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, πιθανότατα επιβάτες, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ένας εξ αυτών ήταν ηλικιωμένος, ο οποίος δήλωσε ότι ζαλιζόταν.

Εγκλωβίστηκαν οι 130 επιβάτες

Εξαιτίας του ατυχήματος οι 130 επιβάτες του τρένου εγκλωβίστηκαν στον συρμό και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν. Η γραμμή μεταξύ Οινόης - Χαλκίδας έχει διακοπεί μέχρι νεωτέρας, ενώ αναμένονται ακυρώσεις και σημαντικές καθυστερήσεις δρομολογίων.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν ήδη αποχωρήσει με τα δύο πρώτα λεωφορεία που δρομολόγησε η Hellenic Train και έφτασαν στο σημείο, ενώ οι τελευταίοι αναμένεται να αποχωρήσουν με ένα τρίτο, το οποίο βρίσκεται καθ' οδόν.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία αμαξοστοιχιών διεξάγεται στο τμήμα Αθήνα – Οινόη – Αθήνα και, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train, τα δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα – Οινόη, αλλά θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Στο σημείο έχει κοπεί το ρεύμα από νωρίς ώστε να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες με ασφάλεια.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα δρομολόγια στο βασικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτελούνται κανονικά, καθώς δεν έχει επηρεαστεί από το ατύχημα η κύρια γραμμή.

Το ατύχημα συνέβη όταν το φορτηγό όχημα εξετράπη της πορείας του, στον περιφερειακό δρόμο, πλησίον της Αυλίδας, και έπεσε στις γραμμές του τραίνου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551 (Χαλκίδα - Αθήνα).

Το σημείο της σύγκρουσης - Συγκλονιστικές εικόνες από ψηλά 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφει από ψηλά το ethnos.gr από τον τόπο της σύγκρουσης τρένου με φορτηγό στην Αυλίδα, όπου μηχανοδηγοί κινδύνεψαν να τραυματιστούν σοβαρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, ο οδηγός της νταλίκας συνελήφθη.

σύγκρουσηΧαλκίδαΕύβοιαπροαστιακόςειδήσεις τώρα