Ελλάδα|31.07.2024 10:42

Θεσσαλονίκη: 40χρονη «παγίδευσε» 39χρονη με «όχημα» κοινό τους ψεύτικο προφίλ στα social media

Newsroom

Εκβίαζε 39χρονη και απέσπασε από αυτήν το συνολικό ποσό των περίπου 80.000 ευρώ μία 40χρονη, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία, κατηγορούμενη για υπόθεση εκβίασης κατ’ εξακολούθηση.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της 39χρονης Ελληνίδας, σύμφωνα με την οποία η 40χρονη, επίσης Ελληνίδα, την εκβίαζε από τις αρχές του 2018. 

Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες, έχοντας δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσηςσυνομιλούσαν αμφότερες με ημεδαπό άντρα. Η 40χρονη ανέφερε ψευδώς ότι ο άντρας και ο αδερφός του, όταν κατάλαβαν ότι πρόκειται για ψεύτικο προφίλ, ήθελαν να κινηθούν νομικά εναντίον της 39χρονης αν δεν προέβαινε στη συστηματική πληρωμή διαφόρων χρηματικών ποσών. Επιπρόσθετα, δημιούργησε αίσθημα φόβου στην παθούσα, λέγοντας ψευδώς ότι οι δύο άντρες τις παρακολουθούσαν, με αποτέλεσμα να δώσει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Βραδινές ώρες Τρίτης 20 Ιουλίου, σε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή των Σερρών, εμφανίσθηκε η 40χρονη και συνελήφθη, όταν παρέλαβε συμφωνηθέν ποσό ύψους 300 ευρώ.

αστυνομίαγυναίκες