Ελλάδα|31.07.2024 13:52

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο συλληφθέντες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραΐβάζ λόγω αμφιβολιών. Τα δύο αδέρφια που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου πλέον απαλλάσσονται από τις κατηγορίες.

Οι δύο αδελφοί, που τους καταλογίστηκε ότι σε εκτέλεση «συμβολαίου» ήταν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από την αρχή της σύλληψής τους αρνούνταν ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, λέγοντας ότι «δεν είναι απλή ανθρωποκτονία, έγινε στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

«Ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ από πολύ παλιά, είχε πληροφορίες για το πώς δρουν οι εγκληματικές οργανώσεις. Είχε σκοπό να κάνει κάποιες αποκαλύψεις, ίσως εκεί υπάρχει το κίνητρο για τη δολοφονία του. Μπορεί αυτά που έγραψε να ενοχλούσαν ή να υπήρχε ο φόβος αποκαλύψεων», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

συλλήψειςΓιώργος Καραϊβάζδολοφονίαειδήσεις τώρα