Ελλάδα|31.07.2024 15:41

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας μετά την αθώωση των κατηγορούμενων

Newsroom

Μετά την ανακοίνωση της απόφαση της αθώωσης των δύο αδερφών υπόπτων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, άμεση ήταν η αντίδραση της οικογένειας του θύματος -με την αδερφή του και τη σύζυγο του να μεταβαίνουν σε σχετικές δηλώσει έξω από τα Δικαστήρια Αθηνών.

Οι δύο αδελφοί, που τους καταλογίστηκε ότι σε εκτέλεση «συμβολαίου» ήταν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από την αρχή της σύλληψής τους αρνούνταν ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.

Οι πρώτες δηλώσεις

«Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης, θα περιμένουμε όμως, έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε να βρεθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί» δήλωσε η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ, Ανατολή.

Αδερφή Καραϊβάζ: «Έχουμε υπομονή, θα περιμένουμε να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί» from Orange Press Agency on Vimeo.

Από την άλλη και η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα, ευχαρίστησε αρχικά τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους στο σημείο, τους δικηγόρους αλλά και τους αντίδικους για τη διεξαγωγή της δίκης και είπε ότι «σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη». Ερωτηθείσα για την απόφαση είπε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει δικαίωση στον θάνατο. Ο Γιώργος δεν γυρνάει πίσω και αυτό είναι κάτι που έλεγα από την πρώτη στιγμή».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Αντώνης Ξυλουργίδης, σημείωσε ότι «το κράτος δικαίου είναι σε ανοιχτό πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα. Έχουμε θύμα έναν δημοσιογράφο, δεν μπορούν να μένουν σκιές. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν γυρίζει πίσω, αλλά είναι το σύμβολο ενός ανθρώπου που έπεσε στο καθήκον» υπογράμμισε, λέγοντας ότι «η μαφία ήθελε να του κλείσει το στόμα».

«Η απόφαση είναι αυτή που αναμέναμε, μόνο αυτή θα μπορούσε να είναι. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκαν. Δεν θα έπρεπε να αναμένεται κάποιο άλλο είδος απόφασης» δήλωσε η Σούλη Σταυρή, δικηγόρος των δυο αδελφών που κατηγορούνταν και εν τέλει αθωώθηκαν.

Γιώργος Καραϊβάζδολοφονίαειδήσεις τώρα