Ελλάδα|02.08.2024 14:25

Ισμαήλ Χανίγια: Σε επιφυλακή ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική για χτυπήματα σε ισραηλινούς στόχους

Newsroom

Καθώς η Μέση Ανατολή είναι ένα καζάνι που βράζει, μετά και την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, που ταράζει ακόμα περισσότερο τα νερά μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι ελληνικές Αρχές, για την αποφυγή τυχόν αντιποίνων εντός της επικράτειας.

Σε επιφυλακή για πιθανά χτυπήματα σε ισραηλινούς στόχους 

Συγκεκριμένα, από την Αντιτρομοκρατική έχει εκδοθεί σχετικό σήμα, όπως γίνεται κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις που εφιστά την προσοχή σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την αποτροπή τυχόν χτυπημάτων αντιποίνων σε στόχους ισραηλινών συμφερόντων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποιο χτύπημα ή στόχο, με το επίπεδο επιφυλακής να είναι προληπτικό.

Σε επίπεδο συναγερμού η Ευρώπη από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα 

Ήδη, από όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες ευρωπαϊκών και συμμαχικών χωρών βρίσκονται σε αντίστοιχα επίπεδα συναγερμού.

Έτσι, εδώ και καιρό είναι αυξημένα σε στατικούς στόχους, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, όπου υπάρχουν σχετικοί στόχοι.

Αντίστοιχη εγρήγορση υπάρχει στη συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών με υπηρεσίες άλλων χωρών, όπως και η στενή παρακολούθηση ατόμων ειδικού ενδιαφέροντος, αναφέρει η ΕΡΤ

αντιτρομοκρατικήΙσραήλειδήσεις τώραΕΥΠΜέση ΑνατολήΙσμαήλ Χανίγια