Ελλάδα|02.08.2024 19:10

Αυξημένη κίνηση γύρω από τα λιμάνια: Αναχωρούν οι αδειούχοι για τις διακοπές - Δείτε βίντεο

Newsroom

«Γκάζι» πατάει σταδιακά η επιβατική κίνηση στα λιμάνια της χώρας, με τους αδειούχους του Αυγούστου να αναχωρούν μαζικά για κοντινά και μακρινά νησιά.

Σήμερα, Παρασκευή, είχαν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό και Κρήτη, με τα τελευταία να αναχωρούν από τις οκτώ το βράδυ και έπειτα, με ρότα την Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά), αλλά και την Καβάλα (Ψαρά-Οινούσσες-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα).

Αύριο θα γίνουν επιπλέον 26 δρομολόγια από τον Πειραιά, με το πρώτο να αναχωρεί στις 6.45 για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλαια και το τελευταίο στις 23.55 με προορισμό Κατάπολα, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο. Ομοίως, 26 δρομολόγια θα γίνουν και την Κυριακή απο το λιμάνι του Πειραιά, δείχνοντας ότι μπαίνουμε στην «καυτή» περίοδο του καλοκαιριού.

Αυξημένη η κίνηση και στη Ραφήνα

Την ίδια στιγμή, σήμερα, από τη Ραφήνα αναχώρησαν 13 δρομολόγια με προορισμό την Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, την Άνδρο και το Μαρμάρι, ενώ αύριο θα γίνουν 12 για τους ίδιους προορισμούς. Την Κυριακή από τη Ραφήνα θα «αριβάρουν» 13 δρομολόγια, με το πρώτο να φεύγει στις 7.20 (Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Θήρα) και το τελευταίο στις 22.20 για το Μαρμάρι.

Στο μεταξύ, από το λιμάνι του Λαυρίου για σήμερα, Παρασκευή, είχαν προγραμματιστεί 8 δρομολόγια, προς Κέα, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο και Κάρυστο. Αύριο θα αναχωρήσουν 11 δρομολόγια από το Λαύριο, ενώ την Κυριακή θα γίνουν 10 δρομολόγια, προς τους ίδιους προορισμούς.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές του Λιμενικού, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν μερικώς μειωμένη από την περυσινή, αντίστοιχα, πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου.

ειδήσεις τώραΡαφήναλιμάνι Πειραιάλιμάνι