Ελλάδα|03.08.2024 18:48

Μιχάλης Κατσουρής: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια για το μνημείο του ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Μιχάλης Κατσουρής -Μνημείο/Eurokinissi (gallery)
Μιχάλης Κατσουρής -Μνημείο/Eurokinissi (gallery)
Μιχάλης Κατσουρής -Μνημείο/Eurokinissi (gallery)
Μιχάλης Κατσουρής -Μνημείο/Eurokinissi (gallery)

Μνημόσυνο τελέστηκε σήμερα στη μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη που δολοφονήθηκε έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια,  κατά τη διάρκεια επεισοδίων με τους Κροάτες οπαδούς.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ έγιναν νωρίτερα και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του με τον νέο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας αφού έφυγε από τη θέση ο Δημήτρης Μελισσανίδης, να δίνει το παρών.

«Αποδίδουμε όλοι φόρο τιμής»

«Γι’ αυτό που ζει η οικογένεια του Μιχάλη τα πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Το γεγονός μιλάει από μόνο του. Το σύμπαν διάλεξε να είσαι κομμάτι της ενδοξότερης ομάδας στη χώρα μας. Με ιστορία που ξεκινάει από το ένδοξο Βυζάντιο και τη Μικρά Ασία με τεράστια πολιτιστική ιστορία. Το σύμπαν διάλεξε εσύ να είσαι ο νεομάρτυράς μας. Τα σύμβολα κρατιούνται με σύμβολα. Οι αυτοκρατορίες δεν κρατιούνται μόνο με οικονομικό υπόβαθρο.

Αν δεν υπάρχει παιδεία, βασικές αρχές και σύμβολα δεν κρατιούνται για πολύ. Αποδίδουμε όλοι φόρο τιμής στην οικογένεια και ιδιαίτερα σε αυτή τη μάνα, σύμβολο επίσης της ανιδιοτελούς αγάπης για το παιδί της. Ταυτόχρονα είναι και η τραγική φιγούρα που ζει αυτό το δράμα ζωής. Σύμβολο κουράγιου, δύναμης, ψυχής και υπερηφάνειας για τον δικό της ήρωα.

Για τον Μιχάλη που έχασε τη ζωή του έξω από τον Ναό μας, της Αγίας Σοφίας. Κάτω από ύπουλες και άνανδρες συνθήκες. Και αυτό είναι που του δίνει εμφατικά τον τίτλο του ήρωά μας και συμβόλου της μεγάλης μας ομάδας, της μεγάλης μας Ιδέας. Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με παρόμοιο ύπουλο και άνανδρο τρόπο άλωσαν το Βυζάντιο οι βάρβαροι.

Έχουμε την ευθύνη κληρονομιάς και παρακαταθήκης σε αυτό το ένδοξο γήπεδο, τον Ναό μας, την Αγία Σοφία, με την πανοπλία μας, να κρατάμε σαν φυλαχτό τη μεγάλη Ιδέα του Βυζαντίου και της ΑΕΚ για πάντα στους αιώνες των αιώνων. Μιχάλη ζεις στο μυαλό και στην ψυχή όλων μας. Αθάνατος».

Νέα ΦιλαδέλφειαΜιχάλης ΚατσουρήςΑΕΚειδήσεις τώραΑγια Σοφιά ΑΕΚ