Ελλάδα | 06.08.2024 20:25

Μύκονος: Εταιρεία-«φάντασμα» πίσω από το πάρτι φοροδιαφυγής - Τι λέει ο ιδιοκτήτης τής βίλας

Newsroom

Το τριήμερο πάρτι φοροδιαφυγής στη Μύκονο, άφησε πίσω του ερωτήματα. Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραξε η γαλλική διοργανώτρια εταιρεία δεν «μεταφράστηκαν» ποτέ σε αποδείξεις, τιμολόγια ή ασφαλιστικές εισφορές για το ελληνικό κράτος.

«Ουσιαστικά μιλάμε για μια εταιρεία - φάντασμα εδώ στην Ελλάδα», αναφέρει φοροτεχνικός στον Alpha, προσθέτοντας πως «ήταν υποχρεωμένη να εκδώσει ΑΦΜ στην Ελλάδα».

Ο διαχειριστής της βίλας όπου έγινε το πάρτι, δηλώνει στο ίδιο μέσο πως η εταιρεία δεν είχε κάνει ποτέ έναρξη δραστηριότητας στη χώρα μας: «Το μόνο λάθος που έχει κάνει αυτή η εταιρεία είναι ότι δεν κατέχει ΑΦΜ στην Ελλάδα. Ωστόσο, είμαστε εντός της ΕΕ. Η γαλλική εταιρεία, λοιπόν, θέλει να δηλώνει τα έσοδά της στη Γαλλία. Από το ΣΔΟΕ είπαν ότι πρέπει να πληρώσουμε πρόστιμο. Οκ, θα πληρώσουμε πρόστιμο. Πληρώσαμε το πρόστιμο, αλλά αυτό θα αφαιρεθεί από τους φόρους που καταβάλλονται στη Γαλλία, καθώς η γαλλική κυβέρνηση θα πει στην ελληνική "δώσε μου αυτό το ποσό"».

Πρόκειται για μια συνήθη πρακτική στα νησιά της Μεσογείου. Εταιρείες διοργανώνουν πάρτι σε βίλες, μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το φεστιβάλ στη Μύκονο είχε τιμές εισόδου που ξεκινούσαν από 300 και έφταναν μέχρι και τα 1.200 ευρώ.

Κανείς δεν κόβει καμία απόδειξη από αυτούς που δουλεύουν μέσα, μεταδίδει στον Alpha δημοσιογράφος του Mykonos Live TV.

πάρτιφοροδιαφυγήΜύκονοςειδήσεις τώρα