Ελλάδα|07.08.2024 11:16

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος για ένοπλες ληστείες

Newsroom

Στην αυτόφωρη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε περιπτώσεις δύο ληστειών, προχώρησαν, έπειτα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Πρόκειται για 41χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου για ληστεία κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Τρίτης 6 Αυγούστου ο 41χρονος, κινούμενος στο  κέντρο της πόλης και τους Αμπελόκηπους, ανέμενε σε μοτοσικλέτα συνεργό του, ο οποίος αφού εισήλθε διαδοχικά σε δύο καταστήματα (ψιλικών και υγειονομικού ενδιαφέροντος), αφαίρεσε χρηματικά ποσά με την απειλή χρήσης όπλου. Στη συνέχεια, οι δύο άντρες διέφυγαν με το εν λόγω όχημα. 

Κατασχέθηκαν η μοτοσικλέτα ως μέσο τέλεσης των προαναφερόμενων παράνομων πράξεων, καθώς επίσης κράνος και ρουχισμός που φορούσε ο 41χρονος κατά την τέλεση των ληστειών. 

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 8 μηνών για ληστεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

σύλληψηόπλοληστείεςΘεσσαλονίκη