Ελλάδα|07.08.2024 17:00

Χαλκιδική: Εντοπίστηκε νεκρό δελφίνι με δεμένο στο πτερύγιο ένα σχοινί

Newsroom

Ένα ενήλικο δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, σύμφωνα με το thestival.gr, το πρωί της Τρίτης 6 Αυγούστου, σε παραλία της Νέας Ηράκλειας, στη Χαλκιδική.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΑΡΙΩΝ», ενημερώθηκε το Κεντρική Λιμεναρχείο της Θεσσαλονίκης για τον εκβρασμό ενός δελφινιού.

Κατά την ανακοίνωση, το δελφίνι επέπλεε νεκρό στη θάλασσα και μεταφέρθηκε στη παραλία της Νέας Ηράκλειας από τον κ. Ανδρέα Νασιούδη. Το οπτικό υλικό και η περιγραφή που έδωσε το κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, έδειξε ότι το νεκρό δελφίνι ήταν ένα ενήλικο, θηλυκό, κοινό δελφίνι (Delphinus delphis), με εμφανές εξωτερικό τραύμα πίσω από το δεξί του πλευρικό πτερύγιο.

Το τραύμα που πιθανόν να έγινε από αιχμηρό αντικείμενο και πιθανόν να επέφερε τον θάνατο του ζώου. Στο ουραίο πτερύγιο ήταν δεμένο ένα σχοινί.

«Τα κοινά δελφίνια (τα οποία όμως κινδυνεύουν με εξαφάνιση) είναι θαλάσσια θηλαστικά που ζουν κυρίως πελαγικά και παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου. Λόγω έλλειψης τροφής, όμως, μπορεί να πλησιάζουν σε αλιευτικά σκάφη, σε ιχθυοκαλλιέργειες ή σε περιοχές που μπορεί να βρουν τροφή. Θα πρέπει να αντιληφθούμε πως τα δελφίνια δεν μας απειλούν και ότι το σπίτι τους είναι το θαλάσσιο περιβάλλον που οι άνθρωποι επισκεπτόμαστε», τονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση.

Χαλκιδικήδελφίνινεκρόπαραλία