Ελλάδα|07.08.2024 20:47

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Καίει σε 3 μέτωπα - SMS από το 112 για εκκένωση οικισμού

Newsroom

Μήνυμα του 112 έλαβαν πριν λίγα λεπτά κάτοικοι στο Νότιο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Παρασκευής, καθώς σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζει βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο.

Με το μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ζητείται από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή κατευθυνόμενοι προς Μάνδρες Αγίου Βασιλείου και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Μάχη για να σωθεί η Αγία Παρασκευή

Η Αγία Παρασκευή, απειλείται και δίδεται τεράστιος αγώνας για να μην καούν σπίτια. Πρόκειται για ένα ορεινό μικρό χωριό, έναν οικισμό ζωσμένο από πράσινο και ελαιώνες, ο οποίος έχει εκκενωθεί, με τους πυροσβέστες και αστυνομικούς να ελέγχουν τα σπίτια, ώστε να απομακρυνθεί και ο τελευταίος κάτοικος.

Οι κάτοικοι που αποχώρησαν είναι ηλικιωμένοι, η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Μιχάλης Σαρρής υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, «...απειλείται ο οικισμός, επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών και εναέρια μέσα, προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια. Οι φλόγες έχουν ζώσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών προ τα μέτωπα, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το μέτωπο είναι μεγάλο, με πολλές εστίες, καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιώνες». Η φωτιά παρότι νωρίτερα φαινόταν ότι έβαινε σε έλεγχο μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, έχει επεκταθεί και εξελίσσεται σε τρία μέτωπα.

Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 45 οχήματα, 190 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρου και 7 εναέρια μέσα. Επίσης μεταβαίνουν από την Αθήνα 32 άτομα πεζοπόρου.

πυρκαγιάφωτιά τώραειδήσειςφωτιάειδήσεις τώραΡέθυμνο