Ελλάδα|07.08.2024 22:52

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και εκκενώσεις οικισμών

Newsroom

Ολονύχτια μάχη με τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τετάρτης σε περιοχή του Ρεθύμνου δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, την ώρα που έφτασαν ενισχύσεις και από την Αθήνα.

Το βράδυ έφτασαν αεροπορικώς δασοκομάντος, για να συνδράμουν τους 190 πυροσβέστες που επιχειρούν μαζί με 45 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Μέχρι να πέσει το φως συνέδραμαν στις προσπάθειες δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Παράλληλα αυξημένες είναι οι δυνάμεις στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, δήμου Αγίου Βασιλείου, ενώ πυροσβέστες βρίσκονται και σε άλλα μέτωπα τα οποία όμως βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές. 

Τρία μέτωπα και εκκενώσεις

Η φωτιά είναι τεράστια, καθώς σύμφωνα με το neakriti.gr, εκτείνεται σε ένα μήκος 4,5 χλμ., ξεκινώντας από τον Ορνέ, έχει διασχίσει μια μεγάλη περιοχή. Είναι αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων ετών στο Ρέθυμνο, που δεινοπαθεί κάθε χρόνο με τις φλόγες.Η μεγάλη πυρκαγιά αυτήν την στιγμή καίει σε τρία μέτωπα: Το ένα βρίσκεται προς την μεριά του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής, το δεύτερο στο Χορδάκι και Αγίου Βασιλείου και ένα τρίτο μέτωπο προς τις Μάρδες.

Συνολικά εστάλησαν 3 SMS από το 112, το ένα για ετοιμότητα και άλλα 2 για εκκενώσεις. Συνολικά εκκενώθηκαν τρία χωριά: Το Ορνέ, η Αγία Παρασκευή και το Αποδούλου.

πυροσβεστικήειδήσειςειδήσεις τώραφωτιάΡέθυμνοφωτιά τώρα