Ελλάδα|08.08.2024 12:41

Φωτιά στη Βάρη: Προφυλακίστηκε ο 66χρονος καθηγητής που κατηγορείται για εμπρησμό - Ποια στοιχεία τον «έκαψαν»

Newsroom

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 66χρονος εμπρηστής, καθηγητής στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που συνελήφθη για τις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής πριν από περίπου ένα μήνα.

Ο κατηγορούμενος για εμπρησμό οδηγείται στη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ισχυρίστηκε πως ήταν στο σπίτι του - Τα στοιχεία που τον «έκαψαν» 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία του εμπρησμού και ισχυρίστηκε πως τις επίμαχες ώρες και ημέρες βρισκόταν σπίτι του.

Ωστόσο, βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες σπιτιού και καταστήματος δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά.

Από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία κι από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά.

Στη συνέχεια ο άνδρας κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων που φορά.

Σημειώνεται ότι κατά τις ίδιες πηγές, ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Το σύνολο των στοιχείων διαβιβάστηκε και στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, προκειμένου να του αποδώσουν τις προσήκουσες κατηγορίες για καθεμία από τις παραπάνω πράξεις και να συνεχίσουν την ερευνητική και ανακριτική διαδικασία.

φωτιάκαθηγητήςφωτιά τώραεμπρησμόςΒάρηειδήσεις τώρα