Ελλάδα|08.08.2024 14:05

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις οικισμών - Δύσκολη η μάχη της κατάσβεσης

Newsroom

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Το 112 έστειλε τρία μηνύματα, στις 12:17 για ετοιμότητα των κατοίκων στις περιοχές Αδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρης, στις 12:39 για εκκένωση του χωριού Αποδούλου, με τους κατοίκους να κατευθύνονται προς Φουρφουρά και στις 12:50 ενημερώνοντας για απομάκρυψη από το χωριό Αγία Παρασκευή με εντολή οι κάτοικοι να κατευθυνθούν προς Μάνδρες.

 

Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα 

Σημειώνεται ότι ο αέρας που φυσάει στην περιοχή δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, το οποίο όμως ενισχύεται από τις συνεχής ρίψεις τεσσάρων πυροσβεστικών ελικοπτέρων και δύο αεροσκαφών.

Στο σημείο επιχειρούν επίσης από χτες, 228 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 δασοκομάντος που μετέβησαν αεροπορικώς από την Αθήνα, 47 οχήματα.

Σημαντική ήταν η βοήθεια εθελοντών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και αστυνομικών που βοήθησαν για την εκκένωση της Αγίας Παρασκευής, που αν και τυλίχτηκε στις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια.

112φωτιάφωτιά τώραπυρκαγιάΚρήτηΡέθυμνο