Ελλάδα|08.08.2024 19:00

Σύμη: Νέες πληροφορίες για την αιματηρή καταδίωξη διακινητή

Ελευθερία Σπυράκη

Μία νέα διάσταση του σοβαρού περιστατικού καταδίωξης διακινητή στην Σύμη το μεσημέρι της Δευτέρας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του λιμενικού ο διακινητής είχε αποβιβάσει περίπου 21 μετανάστες στην περιοχή Πανορμίτη της Σύμης. Μετά την αποβίβαση των αλλοδαπών ο διακινητής επιχείρησε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια, αλλά έγινε αντιληπτός από σκάφη του Λιμενικού, τα οποία με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων του ζήτησαν να σταματήσει χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια να ξεκινήσει καταδίωξη.

Χτύπησε φουσκωτό του στρατού ο διακινητής

Νέα πληροφορίες ωστόσο θέλουν το σκάφος που χτύπησε ο διακινητής κατά την καταδίωξη να ήταν φουσκωτό του στρατού του οποίου ο χειριστής του εξ αρχής εντόπισε τον διακινητή και του ζήτησε να σταματήσει και όχι σκάφος του λιμενικού. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο διακινητής που προσπάθησε να εμβολίσει το φουσκωτό του στρατού το χτύπησε 2 φορές και κατέστρεψε τις μηχανές δυο μηχανές του.

Στη συνέχεια της καταδίωξης το πλήρωμα σκάφους του λιμενικού φέρεται ότι πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα και χτύπησε, υπό άγνωστες συνθήκες, τον αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος φέρει διαμπερές τραύμα στην κοιλιά και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις δόθηκε η εικόνα ότι ο αλλοδαπός διακινητής που προσπάθησε να διαφύγει είχε όπλο.

καταδίωξηΛιμενικό ΣώμαΣύμηειδήσεις τώραδιακινητής