Ελλάδα|08.08.2024 21:51

Πύργος: Καφέ αράχνη τσίμπησε τον 48χρονο που πέθανε; Οι εκτιμήσεις των γιατρών - «Δεν υπάρχει αντίδοτο»

Newsroom

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ηλεία ο θάνατος του 48χρονου από τσίμπημα αράχνης, και αφού είχε προηγηθεί βραχεία νοσηλεία στο νοσοκομείο Πύργου. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, εκτιμάται πως το μοιραίο τσίμπημα έγινε από καφέ αράχνη που είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδης.

Το χρονικό

Ο 48χρονος είχε αφόρητους πόνους στο πόδι, που τον οδήγησαν αρχικά σε ιδιώτη ορθοπεδικό, ο οποίος δε διαπίστωσε κάποιο σχετικό πρόβλημα και του ζήτησε να πάει οπωσδήποτε στο νοσοκομείο Πύργου. Εκεί οι γιατροί έπεσαν πάνω του, προκειμένου να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και όλα τα συμπτώματα παρέπεμπαν σε δηλητηριώδες τσίμπημα. Ο άνδρας διασωληνώθηκε και οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν τιτάνια μάχη να τον κρατήσουν στην ζωή.

«Δεν υπάρχει αντίδοτο»

«Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Δυστυχώς από τις περιγραφές κι όλα αυτά θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης. Βεβαίως δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του. Ενώ από την αρχή δε φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει και σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση. Ήμασταν πάρα πολύ συγκλονισμένοι», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η διευθύντρια χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας με καταγωγή από τη Φθιώτιδα δέχθηκε το τσίμπημα ενώ καθόταν σε παγκάκι στο Κατάκολο και βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές.

αράχνηθάνατοςνοσοκομείοΠύργοςειδήσεις τώρα