Ελλάδα|09.08.2024 15:51

H λειψυδρία «στέγνωσε» τον Πηνειό: Ο ποταμός έχει ξεραθεί από την Καλαμπάκα έως τα Τρίκαλα

Newsroom

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η λειψυδρία κατάφεραν να μετατρέψουν σε έρημο έναν από τους πλέον σημαντικούς ποταμούς της Ελλάδας, τον Πηνειό.

Εικόνες από την τραγική κατάσταση παρουσίασε ο Alpha, από σημείο στο οποίο η κοίτη έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε... αγροτικό δρόμο, καθώς αποτελείται πλέον μόνο από χώμα και χαλίκια.

Όπως ανέφερε, η εικόνα εντοπίζεται λίγο έξω από χωριό των Τρικάλων, όπου πολλοί οδηγοί προτιμούν την κοίτη του ποταμού για να μετακινούνται μεταξύ οικισμών, καθώς μετά βίας περιέχει νερό, ενώ έτσι παρακάμπτουν τις γέφυρες.

Η εικόνα του ποταμού είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Με πλάτος δεκάδες μέτρα σε σημεία, η κοίτη του δεν θυμίζει σε τίποτα ποτάμι, καθώς διάσκορπες γούβες νερού είναι το μόνο «ενθύμιο» πως κάποτε κυλούσε άφθονος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή η εικόνα κυριαρχεί σε μεγάλο μέρος του Πηνειού, από το ύψος της Καλαμπάκας έως και έξω από τα Τρίκαλα.

Φυσικά, αυτό είναι προβληματικό κυρίως για τους αγρότες, που αντιμετωπίζουν τεράστια έλλειψη νερού για την άρδευση των καλλιεργειών τους.

ειδήσεις τώραΤρίκαλαλειψυδρίαΠηνειός