Ελλάδα|10.08.2024 16:00

«Τώρα ήρθε το τέλος σου»: Συγκλονίζει θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Newsroom

Μία νέα συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας, που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, βλέπει το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζει. Η μητέρα ενός ανήλικου παιδιού περιγράφει την επίθεση με μαχαίρι, που δέχτηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, φαρμακοποιό, στις 26 Ιουλίου.

«Μου επιτέθηκε τραβώντας με από τα μαλλιά… Με χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο, στο μάτι στα χείλη και μου έλεγε: ‘‘τώρα ήρθε το τέλος σου’’. Μετά έβγαλε από την τσέπη του παντελονιού του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και προσπαθούσε να μου το καρφώσει στο στήθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την απειλούσε με ροζ βίντεο

Δεν ήταν όμως μόνο η επίθεση…  η ζωή της είχε γίνει εφιάλτης, όπως κατήγγειλε στις Αρχές, με τον κατηγορούμενο να ανεβάζει ροζ βίντεο στο TikTok και να την απειλεί ακόμα και μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.

Ο εν διαστάσει σύζυγός από την περασμένη Τρίτη βρίσκεται προφυλακισμένος, με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αυτή η γυναίκα – ένα ακόμα θύμα ενδοοικογενειακής βίας – έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να γλιτώσει τη ζωή της αλλά και του παιδιού της… Υπέβαλε δύο μηνύσεις ενώ χρειάστηκε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του εν διαστάσει συζύγου για να του περάσουν οι αρχές χειροπέδες.

Η εφημερίδα «Πατρίς» αποκαλύπτει την κατάθεση της μητέρας αλλά και την απολογία του άνδρα που έδωσε μία διαφορετική εκδοχή της υπόθεσης.

«Βοήθεια την σκοτώνει»

Η γυναίκα κατέθεσε στην 16η ανακρίτρια την περασμένη Δευτέρα έχοντας εμφανή τα τραύματα από το μαχαίρι. Περιέγραψε εκείνες τις δραματικές στιγμές που έζησε έξω από το σπίτι της, στην Αρτέμιδα όταν ο εν διαστάσει σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της τη μαχαίρωνε:

«Προέταξα το αριστερό μου χέρι όπου και με τραυμάτισε. Μου έλεγε: ‘‘θα σε σκοτώσω μωρή π… που πας και με καταγγέλλεις εμένα’’. Συνέχιζε να προσπαθεί να με μαχαιρώσει καταφέρνοντάς μου τραύματα και στο δεξί  χέρι και στην κοιλιά. Κάποια στιγμή βγήκε ένας γείτονας φωνάζοντας ‘‘βοήθεια τη σκοτώνει’’! Τότε πήδηξε το τοιχάκι και έφυγε με το μηχανάκι του».

Η γυναίκα λίγες ημέρες πριν είχε υποβάλει και άλλη μήνυση εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία. Της είχε χορηγηθεί και Panic button  το οποίο όπως ισχυρίζεται η γυναίκα δεν λειτούργησε και έτσι κάλεσε το 100.

«Φοβάμαι για  τη ζωή μου και για το παιδί μου. Αρχές Ιουλίου είχε έρθει έξω από το σπίτι και την ώρα που έβγαινα με το παιδί μας για βόλτα βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να με  χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο λέγοντας ότι θα με σκοτώσει. Με απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει βίντεο με ερωτική μας συνεύρεση, το οποίο τραβήχτηκε χωρίς τη συναίνεσή μου. Τον κατήγγειλα στις 16 Ιουλίου γιατί ανέβασε τελικά το βίντεο στο TikTok και το είχε στείλει στη μητέρα μου, στη δικηγόρο μου, σε γνωστούς και φίλους και με είχε κάνει ρεζίλι».

«Δεν μπορεί να δεχτεί το χωρισμό μας»

Το ζευγάρι είναι δύο φορές παντρεμένο. Αιτία του πρώτου χωρισμού ήταν γιατί σύμφωνα με την καταγγέλλουσα την είχε χτυπήσει ξανά. Σε διάσταση βρίσκονται από τον περασμένο Ιανουάριο και σύμφωνα με την 27χρονη:

«Δεν μπορεί να δεχτεί τον χωρισμό μας. Εγώ τον χώρισα γιατί κάνει χρήση ναρκωτικών και μεθάει αλλά όσες φορές με έχει χτυπήσει ήταν νηφάλιος. Ήταν βίαιος και απέναντί μου και απέναντι στο παιδί μας. Είχαμε χωρίσει και αργότερα ξαναπαντρευτήκαμε γιατί έλεγε  ότι θα αλλάξει και να προσπαθήσουμε από την αρχή για το παιδί αλλά η κατάσταση χειροτέρευε».

«Είναι όλα ψέματα»

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες της «Πατρίς» αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά αρνήθηκε να δώσει τον κωδικό ξεκλειδώματος του κινητού του τηλεφώνου, με τις δικαστικές αρχές να περιμένουν τώρα την εργαστηριακή εξέταση  του συγκεκριμένου κινητού. Στην απολογία του που παρουσιάζει η εφημερίδα «Πατρίς» υποστήριξε:

«Τα μόνα δύο εγκλήματα που έχω διαπράξει στη ζωή μου είναι αρχικώς ότι την αγάπησα και την παντρεύτηκα, αποκτώντας παιδί μαζί της και έπειτα το ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα μου είναι ότι πείστηκα να της δώσω μία ακόμα ευκαιρία, δεχόμενος να την παντρευτώ ξανά, εκθέτοντας έτσι εκ νέου το παιδί μας σε κίνδυνο από εκείνη. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έχω διαπράξει, ότι δηλαδή επέτρεψα να αποκτήσει ξανά συνεπιμέλεια για το παιδί μας».

Ο  κατηγορούμενος ανέφερε ότι εκείνος είναι θύμα και ότι η 27χρονη τον κακοποιεί  και ότι κάνει ψευδείς καταγγελίες στις δικαστικές και δημόσιες αρχές. Στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι την ημέρα που η 27χρονη ισχυρίζεται ότι τη μαχαίρωσε εκείνος ήταν σπίτι του και ζητά ανάλυση των καμερών του σπιτιού  το υλικό των οποίων και παρέδωσε.

«Δεν υφίσταται η παραμικρή αμφιβολία ότι η εις βάρος μου μήνυση είναι απολύτως ψευδής και ότι εκείνη την ημέρα δεν συνάντησα ποτέ τη μηνύτρια. Η μηνύτρια υποστηρίζει ότι δήθεν φώναζε βοήθεια μέρα μεσημέρι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και ωστόσο κανένας δεν προκύπτει να προσέτρεξε να τη βοηθήσει ή έστω να καλέσει την αστυνομία για να τη σώσει. Η νοσηρή φαντασία της μηνύτριας δεν της επιτρέπει να υποστηρίξει έστω λογικοφανή ψεύδη».

Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη. Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της κοπέλας, τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα: «Η γυναίκα αυτή ζούσε καθημερινά έναν εφιάλτη. Ο γιος της ακόμα φοβάται να βγει από το σπίτι και τρέμει ότι ο πατέρας του θα σκοτώσει τη μητέρα του. Μην ξεχνάτε ότι το παιδί ήταν και αυτόπτης μάρτυρας ενός επεισοδίου. Η εντολέας μου τήρησε κατά γράμμα όλες τις δυνατότητες που της  έδωσε ο νόμος. Πήγε στις αρχές και τον κατήγγειλε  με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια τόσο της ίδιας όσο και του παιδιού της. Τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκα τόσο εγώ όσο και η ίδια δεν μας πτοούν».

μαχαίριειδήσεις τώραενδοοικογενειακή βία