Ελλάδα|11.08.2024 14:33

Σπάρτη: «Αν ήμουν ο διάβολος, τα πρώτα θύματά μου θα ήταν τα παιδιά» - Αποτροπιασμός από νέα στοιχεία

Newsroom

Αποτροπιασμός από τα νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» για τον 40χρονο στην Σπάρτη, ο οποίος συνελήφθη για τον βιασμό της 9χρονης κόρης του από τότε που ήταν τεσσάρων ετών.

Ο 40χρονος, σύμφωνα με το Star, τη Δευτέρα που απολογείται αναμένεται να παραδεχθεί την ασέλγεια αλλά όχι τον βιασμό του παιδιού του.

«Αν ήμουν ο διάβολος, τα πρώτα θύματά μου θα ήταν τα παιδιά»

Μάλιστα, είχε δύο προφίλ στο Facebook. Παρουσιαζόταν σε αυτά ως χωρισμένος, χειριστής μηχανημάτων και πτυχιούχος του ΕΚΠΑ. Σε ένα από τα βίντεο που είχε αναρτήσει, ακουγόταν η φράση «αν ήμουν ο διάβολος, τα πρώτα θύματά μου θα ήταν τα παιδιά».

Ο δικηγόρος του 40χρονου, Γιώργος Λυμπέρης, τόνισε ότι ο 40χρονος «μου έχει πει ότι κάποια πράγματα που έχει κάνει θα τα ομολογήσει, γι’ αυτό που κατηγορείται δε το έχει κάνει. Έτσι μου είπε ότι έχει κάνει πράξεις γενετήσιες άλλες. Εκείνο που θέλει είναι να μην πάρει δημοσιότητα για την προστασία της οικογένειας, κυρίως των παιδιών. Είναι δύο ανήλικα παιδιά σε μια μικρή κοινωνία. Μου είπε ότι "εγώ θα τα βγάλω από μέσα μου θα τα πω όλα στον ανακριτή, ό,τι ξέρω ό,τι έχει γίνει"».

Την ίδια ώρα, η μητέρα της ανήλικης ανέφερε ότι: «Με το μόνο που θέλω να ασχοληθώ είναι η ψυχική υγεία των παιδιών μου. Να μπορώ να τα προστατεύσω, να μπει ένας ειδικός παιδοψυχολόγος να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν αυτό που έχει συμβεί με τον πατέρα τους. Είναι το μόνο πράγμα που με ενδιαφέρει».

Κατέγραφε τις πράξεις του

Όπως προέκυψε από την καταγγελία και την έρευνα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια, ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Μάλιστα τις πράξεις αυτές, τις είχε καταγεγραμμένες στο κινητό του. Από το υλικό, φαίνεται να αποδεικνύεται πως η κακοποίηση σε βάρος της κόρης του είχε ξεκινήσει από την ηλικία των 4-5 ετών! Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί φέρονται να εντόπισαν συνολικά 79 επίμαχες φωτογραφίες με τις ενέργειες του πατέρα εναντίον της κόρης του, που ο 40χρονος είχε αποθηκεύσει στο κινητό του.

Ο εν λόγω, προερχόμενος από το Μενίδι Αττικής, είχε εγκατασταθεί, προ διετίας, στη Φάριδα, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του και την εν διαστάσει σύζυγό του, που διέμενε στο Ξηροκάμπι. Μαζί της έχει ένα ακόμα παιδί, μικρότερης ηλικίας.

Εκβιασμός στο παιδί

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο», η ανήλικη υποστήριξε πως ο πατέρας της την απειλούσε ότι, αν μαρτυρούσε τις πράξεις του, εκείνος θα κατέληγε στη φυλακή. Οι φρικαλέες πράξεις φέρεται να συντελέστηκαν στη διάρκεια των ετών τόσο στην περιοχή της Φάριδος, όσο και στη Δυτική Αττική όπου διέμεναν παλαιότερα.

Εξάλλου, όπως μεταφέρεται, οι συνάδελφοι τού 40χρονου σε μονάδα τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου στον Δ. Σπάρτης, τον περιγράφουν ως έναν «κλειστό» και «παράξενο» άνθρωπο, χωρίς ιδιαίτερες επαφές και συναναστροφές.

Τα πειστήρια

Από την κατοχή του κατηγορούμενου, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο με πλήθος φωτογραφιών πορνογραφικού υλικού, καθώς και δύο ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές. Τα πειστήρια που κατασχέθηκαν, θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.

Παραγγέλθηκε ακόμα διενέργεια εξέτασης της ανήλικης από παιδοψυχολόγο, καθώς και ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης.

Σπάρτηκακοποίηση ανηλίκουειδήσεις τώραβιασμός