Ελλάδα|11.08.2024 16:10

Φωτιά τώρα: Μάχη με τις φλόγες σε Βαρνάβα, Μέγαρα και 112 για εκκενώσεις

Newsroom

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές σε Βαρνάβα και Μέγαρα στην Αττική, αλλά και στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και στη Θεσπρωτία.

Ισχυρές δυνάμεις στο Βαρνάβα και ζημιές σε σπίτια

Στο Βαρνάβα Αττικής, η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ενισχύθηκαν τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία και απειλεί η φωτιά. 

Το 112 έστειλε αρχικά μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ ακολούθησε νέο μήνυμα για εκκένωση: «αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής, απομακρυνθείτε προς Γραμματικό και Καπανδρίτι». Μάλιστα οι φλόγες έχουν εισέλθει στον οικισμό, ενώ όπως μετέδωσε ο Γιάννης Ζιάκας στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του OPEN, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Λίγο μετά τις 16:36, εστάλη μήνυμα από το SMS για εκκένωση του οικισμού Μοναστήρι Παναγιάς, προς το Γραμματικό. 

Την ίδια στιγμή, λόγω της φωτιάς στο Βαρνάβα, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου – Βαρνάβα
  • Επαρχιακή οδός Γραμματικού – Βαρνάβα
  • Επαρχιακή οδός Παραλία Βαρνάβα- Βαρνάβας

Επί ποδός και στα Μέγαρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αιγειρούσες των Μεγάρων. Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Νέο Μάζι να απομακρυνθούν προς τις Αιγειρούσες λόγω της πυρκαγιάς.

Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας

  • Στην παραλιακή Αλεποχωρίου - Σχινού και ο δρόμος Μαζίου προς οικισμό Νέο Μάζι.
  • Στην παραλιακή Αλεποχωρίου - Σχινού και ανώνυμη οδός προς την Ιερά μονή Αγίου Μακρυνου
  • Περιφερειακή οδός Μεγάρων - Αιγειρούσες στο ρεύμα προς Αιγειρούσες από τη θέση Δίστρατα και στην παραλιακή Αλεποχωρίου - Σχινού, στο ρεύμα προς Σχινο στο ύψος του καταστήματος Αιγειρούσες στην περιοχή του Αλεοποχωρίου.

Αλλά και στα Μέγαρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο έχουν καεί σπίτια: «Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια και κινδυνεύουν σπίτια» ανέφερε πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ 100,3, ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης Δήμαρχος Μεγαρέων για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.

Φωτιά και στην Ερέτρια

Στην Ερέτρια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Αγίας Κυριακής Ερέτρια.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου, 11 οχήματα, 1 ελικόπτερο και εθελοντές. Συνδρομή παρέχεται και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Φωτιά στο Λαγκαδά

Ωστόσο, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε μετά τις 2.00 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Για την κατάσβεση της φωτιάς συντρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Το 112 έστειλε SMS ετοιμότητας στους κατοίκους.

Φωτιά στις Φιλιάτες σε περιοχή με ναρκοπέδιο

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Τσαμαντά Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ναρκοπέδιο, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν κυρίως από αέρος. Στο σημείο βρίσκονται 9 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρο ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

φωτιά τώραπυροσβεστικήΛαγκαδάςφωτιάειδήσεις τώραΜέγαραφωτιά ΒαρνάβαΒαρνάβας