Ελλάδα|11.08.2024 18:21

Φωτιά στον Βαρνάβα: Η στιγμή που συνεργείο του ΟΡΕΝ τρέχει να ξεφύγει από τις φλόγες σε live μετάδοση - Δείτε το βίντεο

Newsroom

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Βαρνάβα Αττικής λόγω της φωτιάς που εξακολουθεί να εξαπλώνεται καίγοντας ό,τι βρει στο πέρασμά της.

Η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση με τις φλόγες να φτάνουν πολύ κοντά σε οικισμό ενώ οι πρώτες εικόνες δείχνουν καμένα σπίτια. Δύσκολες στιγμές έζησε και το συνεργείο του OPEN, κατά την διάρκεια ζωντανής μετάδοσης από την φωτιά, αφού σχεδόν εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες.

Συγκεκριμένα, ενώ μετέδιδε o δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Γιάννης Ζιάκας, η φωτιά τους περικύκλωσε με αποτέλεσμα προσπαθούν να βρουν διέξοδο ώστε να απομακρυνθούν.

Οι σοκαριστικές εικόνες

«Μπορείτε να δείτε ότι η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή είναι μέσα στις αυλές! Είναι πολύ δυνατοί οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή! Παναγιώτη, Παναγιώτη! Πάμε λίγο πιο πίσω, σε παρακαλώ. Η κατάσταση είναι οριακή όπως μπορείτε να καταλάβετε. Παναγιώτη, Παναγιώτη! Σας ζητώ συγνώμη αλλά η φωτιά έχει φτάσει πια πάρα πολύ κοντά στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε! Και ναι… μπαίνει, μπαίνει, μπαίνει» ανέφερε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ την ώρα που ο κάμεραμαν Παναγιώτης Λιανός έδειχνε τις σοκαριστικές εικόνες ενώ πρόσθεσε:

«Μπαίνει αυτή τη στιγμή στο οικόπεδο στο οποίο βρισκόμαστε! Τόσο οι πυροσβέστες όσο και εμείς βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο στο οποίο το μέτωπο φτάνει αυτή τη στιγμή πολύ κοντά. Στα πρώτα σπίτια στον Βαρνάβα. Ακόμα και το πυροσβεστικό όχημα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο οικόπεδο. Σας ζητώ συγνώμη αλλά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εδώ».

φωτιάπυροσβεστικήφωτιά τώραΒαρνάβαςφωτιά Βαρνάβαειδήσειςειδήσεις τώρα