Ελλάδα|11.08.2024 19:55

Σπάρτη: Στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο πρώην νομάρχης Λακωνίας

Newsroom

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με πέντε τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (10/9), στην επαρχιακή οδό Σπάρτης-Γερακίου και συγκεκριμένα στο ύψος του οικισμού Ζαγάνα.

Στο τροχαίο, τα αίτια του οποίου διερευνώνονται ακόμα, ενεπλάκησαν δύο οχήματα, στο ένα εκ των οποίων επέβαινε ο πρώην νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», η κατάσταση της υγείας του δεν κρίνεται σοβαρή, ενώ υποβάλλεται σε κάθε απαραίτητο ιατρικό και απεικονιστικό έλεγχο στο Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς φέρει τραύμα στο κεφάλι και μώλωπες.

Στο χειρουργείο 19χρονο κορίτσι

Αντίθετα, σε σοβαρή κατάσταση μετά το ατύχημα βρίσκεται ένα 19χρονο κορίτσι, το οποίο υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση αυτή την ώρα, αφού διαπιστώθηκε να έχει υποστεί ρήξη σπληνός.

Στα δύο οχήματα επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν άμεσα στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης με 4 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το συμβάν

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν μετωπική, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του Κ. Φούρκα να καρφωθεί στην δεξιά προστατευτική μπάρα του δρόμου και το έτερο όχημα να καταλήξει εκτός δρόμου σε παρακείμενο χωράφι. Για το συμβάν ειδοποιήθηκε και προσέτρεξε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ισχυρές δυνάμεις, ενώ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και της Τροχαίας Σπάρτης, η οποία φρόντισε για τον πλήρη αποκλεισμό του δρόμου. Για αρκετή ώρα, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας διεξαγόταν με εκτροπή στην παλαιά οδό, μέσω Ζαγάνας.

τροχαίο ατύχηματροχαίοπυροσβεστικήειδήσειςΣπάρτηειδήσεις τώρα