Ελλάδα | 12.08.2024 10:41

Φωτιά Αττική - Λέκκας: «Πολύ δύσκολη η κατάσβεση λόγω των αντίξοων συνθηκών»

Newsroom

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση κατάσβεσης με δεδομένου πως έχουμε να κάνουμε μα αντίξοες συνθήκες», ανέφερε στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας για την μεγάλη φωτιά στην Αττική.

Όπως τονίζει: «Υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, πολύ δυνατοί άνεμοι, με τις ριπές να φτάνουν και τα 5-6 μποφόρ, ενώ και το ανάγλυφο της περιοχής δυσχεράνει τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις.

Είναι ένα εκρηκτικό πλαίσιο που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε. Επιπλέον, στην περιοχή της πυρκαγιάς δημιουργείται ένα ιδιαίτερο κλίμα το οποίο τροφοδοτεί με μεγάλη ταχύτητα την πορεία της πυρκαγιάς».

«Εξάντληση των πυροσβεστών - Στα όριά του τα μέσα»

Και επισημαίνει:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη γιατί υπάρχει και εξάντληση των  πυροσβεστών που επιχειρούν αλλά και τα μέσα είναι στα όριά του. Θα δούμε σύντονα την φωτιά να περιορίζεται και τις όποιες επιπτώσεις, οι οποίες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν».

«Το μέτωπο είναι γύρω στα 20 χιλιόμετρα και ήταν πολύ δύσκολο να περιοριστεί. Θεωρώ πως μόλις επικρατήσουν πιο ευνοϊκές συνθήκες από άποψη ανέμων θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το μέτωπο», κατέληξε ο καθηγητής.

Όλες οι εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο στο liveblog του ethnos.gr

ειδήσεις τώραΑττικήφωτιάπυρκαγιάφωτιά τώραΕυθύμιος Λέκκας