Ελλάδα|13.08.2024 14:18

Φωτιά Αττική: Με σοβαρά εγκαύματα διασώθηκαν ζώα συντροφιάς από νοσηλευτές του ΔΙΚΕΠΑΖ

Newsroom

Ζώα συντροφιάς διέσωσαν από τα πύρινα μέτωπα της βορειοανατολικής Αττικής νοσηλευτές του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Στις περιοχές της Πεντέλης και των Βριλησσίων όπου έγιναν οι τελευταίες επιχειρήσεις, ακόμα και τα έμπειρα πληρώματα των ασθενοφόρων σοκαρίστηκαν από τα εγκαύματα που έχουν υποστεί κάποια από τα ζώα που περισυνέλεξαν, όπως γνωστοποιείται σε σχετική ανακοίνωση.

Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, για να ανακουφιστούν λίγο από τους πόνους, οι τραυματισμένοι σκύλοι μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ στο Σχιστό, προκειμένου να τύχουν ολοκληρωμένης περίθαλψης από το κτηνιατρικό προσωπικό του Κέντρου.

Επίσης, στο ΔΙΚΕΠΑΖ μεταφέρονται για προσωρινή φιλοξενία αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα που πάνω στον πανικό ξέφυγαν από τους κηδεμόνες τους και εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν αποπροσανατολισμένα στις φλεγόμενες περιοχές.

Αν και όλες οι προσπάθειες διάσωσης γίνονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αξιοσημείωτη και ελπιδοφόρα είναι η ευαισθησία και η βοήθεια που κάτοικοι αυτών των περιοχών παρέχουν στους διασώστες του ΔΙΚΕΠΑΖ.

Χάρη στις υποδείξεις τους, τα πληρώματα των ασθενοφόρων κατάφεραν να βρουν πληγωμένους σκύλους ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε σπίτια της πυρόπληκτης ζώνης, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένα ζώα που κινδύνευαν.

«Τα ασθενοφόρα και το προσωπικό μας θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις και τις προσπάθειες διάσωσης ζώων για όσο διάστημα η Αττική δοκιμάζεται από τις φωτιές. Ευχαριστούμε πολύ τους πολίτες για την βοήθεια και την υποστήριξη τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

ειδήσεις τώραζώα συντροφιάςζώαφωτιά