Ελλάδα | 13.08.2024 14:39

Αδιανόητο: Ζήτησαν αναβολή κηδείας για να μην ακυρωθεί πανηγύρι χωριού στην Κεφαλονιά

Newsroom

Μια είδηση που λογικά δεν περιμέναμε να διαβάσουμε έρχεται από χωριό της Κεφαλονιάς, καθώς φαίνεται πως ζητήθηκε σε οικογένεια να αναβάλει κηδεία για να γίνει το... πανηγύρι του χωριού.

Όπως μεταδίδει το artinos.gr, πριν λίγες ημέρες ένα μικρό χωριό στην Κεφαλονιά βρέθηκε αντιμέτωπο με μια ασυνήθιστη και δυσάρεστη κατάσταση, που προκάλεσε βαθύ διχασμό στους κατοίκους. Ένας 55χρονος άνδρας με καταγωγή από το χωριό απεβίωσε και η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του προγραμματίστηκαν να γίνουν στον γενέθλιο τόπο του. Ωστόσο, την ίδια ημέρα είχε ήδη προγραμματιστεί ένα πανηγύρι.

Αν και κάποιος θα περίμενε ότι η εκδήλωση θα μεταφερόταν σε άλλη ημέρα, ώστε να τιμηθεί ο θανών και να επιδειχθεί ο απαιτούμενος σεβασμός προς την οικογένεια του εκλιπόντος, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, υπήρξε πρόταση να αναβληθεί η κηδεία, κάτι που φυσικά ήταν αδύνατον...

Το αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης ήταν μια εικόνα που άφησε πολλούς προβληματισμένους: μέσα στον ναό τελούνταν η εξόδιος ακολουθία, ενώ σε απόσταση αναπνοής, λίγες δεκάδες μέτρα πιο πέρα, οι προετοιμασίες για το πανηγύρι ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Αναμμένα κάρβουνα, ταψιά γεμάτα φαγητά, γέλια και χαρές συνόδευαν τις ετοιμασίες.

Κεφαλονιάκηδείαειδήσεις τώραπανηγύρια