Ελλάδα|13.08.2024 22:38

Φωτιά Αττική: Θλίψη για την 65χρονη που βρέθηκε απανθρακωμένη – Τα τελευταία της λόγια

Newsroom

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της 65χρονης, η οποία εντοπίστηκε απανθρακωμένη σε βιοτεχνία στο Πάτημα Χαλανδρίου, απ όπου είχε περάσει την Δευτέρα η μεγάλη φωτιά που σάρωσε πολλές περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Μιλώντας στο STAR συνάδελφοι της 65χρονης αναφέρθηκαν στις συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα της εκκένωσης της βιοτεχνίας. Όπως είπαν, η φωτιά κινήθηκε πολύ γρήγορα και κύκλωσε την επιχείρηση. 

Η απανθρακωμένη σορός της γυναίκας, εντοπίστηκε από πυροσβέστες στην τουαλέτα του κτιρίου, όπου στεγάζεται η βιοτεχνία που εργαζόταν, καθώς δεν πρόλαβε να βγει εγκαίρως από το φλεγόμενο κτίριο.

«Αυτό ήταν το χειρότερο. Το μαγαζί θα βάζαμε πλάτη θα το στήναμε, αλλά αυτό ήταν το χειρότερο», είπε ο Ιωάννης Κοσμάς, συνάδελφος της 65χρονης. 

Οι συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας είναι συγκλονισμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν πώς συνέβη το κακό.   Xθες, όταν οι φλόγες τύλιξαν τη βιοτεχνία, στην οποία εργαζόταν, μάταια την καλούσαν στον κινητό.  Σήμερα με δάκρυα  στα μάτια  άφησαν λίγα λευκά λουλούδια πάνω στα αποκαΐδια για το αντίο στην άτυχη 65χρονη.

«Οχτώ η ώρα το βράδυ χτυπάει το τηλέφωνο ότι δεν έχει πάει η Νάντια στο σπίτι. Εκεί ειδοποιούμε μετά την Αστυνομία. Ήρθαν εδώ μπήκαν μέσα και την βρήκαν μες το μπάνιο. Η απώλειά της μου στοίχισε περισσότερο, παρά το κάψιμο του μαγαζιού. Μου κοπήκαν τα πόδια. Ήταν ένας άνθρωπος ωραίος. Στη δουλειά της ήταν κυρία», είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Κλέαρχος Σμαραϊδάς.

Τα τελευταία λόγια της 

Η γυναίκα που βρήκε τραγικό θάνατο, εδώ και 20 χρόνια δούλευε στην συγκεκριμένη βιοτεχνία ανθοστολισμών. Ήρθε από την Μολδαβία στη χώρα μας  πριν από 25 χρόνια για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια πριν φύγει από την ζωή: «Έβλεπα τη φωτιά, παίρνω τηλέφωνο δεν το σηκώνει ένας συνάδελφος και παίρνω την κοπέλα. Τη ρώτησα τι γίνεται και μου είπε “Θανάση καιγόμαστε κλείσε”. Αυτό ήταν, τέρμα. Φοβήθηκε… ίσως σου λέει μήπως δεν μπει η φωτιά μέσα και την γλιτώσω», είπε ένας συνάδελφός της.

Η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε να βγει από την επιχείρηση. Η καταστροφή από την βιοτεχνία είναι ολοκληρωτική. Έχει λιώσει όλος ο εξοπλισμός, ενώ έχει καταρρεύσει μέρος της οροφής.

φωτιάφωτιά τώραΧαλάνδριφωτιά ΒαρνάβαΑττικήειδήσεις τώρα