Ελλάδα|14.08.2024 09:05

Χαλκιδική: Συνελήφθη και ο επικεφαλής της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη

Newsroom

Ένα ακόμη άτομο συνελήφθη για τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το thestival, πρόκειται για τον 34χρονο, επικεφαλής της κατασκήνωσης, -ιδιότητα που συνηθίζεται να δίνετε σε παιδικές κατασκηνώσεις-, ο οποίος οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα της Κασσάνδρας.

Στον εισαγγελέα και η 19χρονη ομαδάρχισσα 

Την ίδια ώρα, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών αναμένεται να βρεθεί σήμερα και η 19χρονη ομαδάρχισσα που κατηγορείται για τον πνιγμό της 8χρονης.

Η ομαδάρχισσα συνελήφθη με βάση το Άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά το αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Πάντως, υπό έρευνα παραμένουν και ο ναυαγοσώστης και ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης.

Έρευνες για το πώς πνίγηκε

Η 8χρονη βρέθηκε νεκρή στην πισίνα της κατασκήνωσης ενώ γίνονται έρευνες κάτω από ποιες συνθήκες το κορίτσι ξέφυγε από την επίβλεψη των αρμόδιων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή ότι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τα παιδιά μετά την πισίνα πήγαν στο εστιατόριο για φαγητό και επέστρεψαν στα σπιτάκια για την καταμέτρηση πριν τον μεσημεριανό ύπνο. Κατά τη διαδικασία η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή από την αρμόδια ομαδάρχισσα και, τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση. Ξεκίνησε επιχείρηση για την εξαφάνιση του παιδιού, όμως δυστυχώς, λίγο αργότερα, εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Περισσότερα στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού θα «δείξει» η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.


πνιγμόςΧαλκιδικήκατασκήνωσηειδήσεις τώρα