Ελλάδα|14.08.2024 12:46

Χαλκιδική: «Στείλαμε το παιδί μας διακοπές και το έφεραν νεκρό» - Θρηνεί η οικογένεια της 8χρονης - Ζήτησε πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα ο εισαγγελέας

Newsroom

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της 8χρονης από πνιγμό σε πισίνα κατασκήνωσης, στη Χαλκιδική. Οι συγγενείς της μικρής αδυνατούν να πιστέψουν ότι έστειλαν το παιδί για διακοπές και δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω.

Η γειτονιά στην περιοχή της Ξηροκρήνης, του δήμου Θεσσαλονίκης βιώνει τον δικό της πόνο για την απώλεια του κοριτσιού.

Συγκλονίζει η γιαγιά της 8χρονης

«Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο thesstoday η γιαγιά του παιδιού που εργάζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά».

Σημειώνεται ότι στις 15.00 θα τελεστεί η κηδεία του 8χρονου κοριτσιού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τα ευρήματα, όπως αναφέρει το ThessToday.gr «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Έρευνες για το πώς πνίγηκε

Η 8χρονη βρέθηκε νεκρή στην πισίνα της κατασκήνωσης ενώ γίνονται έρευνες κάτω από ποιες συνθήκες το κορίτσι ξέφυγε από την επίβλεψη των αρμόδιων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή ότι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.

Ελεύθεροι και οι δύο συλληφθέντες - Σχηματίστηκε δικογραφία για αμέλεια

Εντωμεταξύ ελεύθερος αφέθηκε και ο αρχηγός της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου ένα 8χρονο κορίτσι πνίγηκε. Νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα και η 19χρονη ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης που βρίσκεται στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης είχε συλληφθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας.Σημειώνεται πως η 19χρονη ομαδάρχισσα που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία του παιδιού, αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Προανάκριση για το τραγικό περιστατικό διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη κατασκήνωση.

Αναζητείται και ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης – Ζήτησε πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα ο εισαγγελέας

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, μετά την ομαδάρχισσα αφέθηκε ελεύθερος και ο αρχηγός της κατασκήνωσης, ο οποίος κατηγορείται και αυτός για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας. Παρόλα αυτά οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του αυτοφώρου ψάχνουν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες και στον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και ηλικίας 72 ετών.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης. Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.

θάνατοςπνιγμόςκατασκήνωσηΧαλκιδικήειδήσεις τώρα