Ελλάδα|14.08.2024 18:28

Φωτιά τώρα: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες για την πυροσβεστική

Newsroom

Μάχες με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες σήμερα, με τις μεγαλύτερες φωτιές να εντοπίζονται στην Άνω Επίδαυρο, αλλά και την Αιτωλοακαρνανία.

Η φωτιά στην Επίδαυρο

Όσον αφορά την Άνω Επίδαυρο, στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 13 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, η φωτιά ξεκίνησε από κολώνα ρεύματος και εξαπλώθηκε γρήγορα, μπαίνοντας σε χαράδρα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσβεσή της.

Διπλό μέτωπο στην Αιτωλοακαρνανία

Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μάστρο Αιτωλοακαρνανίας, σε δασική έκταση. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Λίγο νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά και στην Αγία Τριάδα, του δήμου Θέρμου. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 32 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 11 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Φωτιά και στο Πωγώνι Ιωαννίνων

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Τ.Κ. Δρυμάδων στο Πωγώνι Ιωαννίνων , κινητοποιώντας 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή του Πωγωνίου ήχησε και το 112 ενημερώνοντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Κοσμά Καβάλας

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε ορεινή δασική έκταση στην κοινότητα του Αγίου Κοσμά του δήμου Νέστου, βορειοανατολικά της Καβάλας. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλουν προσπάθειες ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά λόγω των έντονων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η φωτιά ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις νερού.

Συνολικά 34 φωτιές

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνολικά εκδηλώθηκαν 34 φωτιές, οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

φωτιά τώραΕπίδαυροςειδήσεις τώραπυροσβεστικήφωτιά