Ελλάδα|15.08.2024 21:40

Χαλκιδική: Η 8χρονη που πνίγηκε κολυμπούσε με άλλα παιδιά στην πισίνα

Newsroom

Νέες εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, το κορίτσι μπήκες στην πισίνα ενώ κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενώ σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ στο χώρο ,ήταν τόσο η ναυαγοσώστρια, όσο και η ομαδάρχισσα.

Η 8χρονη ήταν στην κατασκήνωση μαζί με μεγαλύτερη αδελφή της. Τα δύο κοριτσάκια μπήκαν μαζί στην πισίνα όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η οκτάχρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, αφού η αδελφή της δεν την είδε ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Ένα δεύτερο στοιχείο που ενισχύει αυτό το ενδεχόμενο, είναι πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση δεν βρέθηκαν υπολλείματα φαγητού στο στομάχι του παιδιού, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάληψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν ελάχιστα υπολείμματα τροφής, που μάλλον ήταν από το πρωινό.

Τι είχαν πει ομαδάρχισσα και κατασκήνωση

Η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέβει στους αστυνομικούς, πώς δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκε από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης, στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατάληψη, κάτι που φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους, για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Ο Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και η ομάδα στελεχών άρχισε να αναζητά».

Χαλκιδικήπνιγμόςανήλικηκατασκήνωσηειδήσεις τώρα