Ελλάδα|16.08.2024 09:23

Άνδρος: Συνελήφθη ο πλοίαρχος μετά τις εικόνες με το ΙΧ που έμεινε στον «αέρα» στο λιμάνι και το έσπρωχναν επιβάτες

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης (15/8), στο λιμάνι του Γαυρίου, στην Άνδρο, όπου επιβάτες και πλήρωμα του πλοίου «SAONISOS» κινδύνευσαν να πέσουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άνδρες του Λιμενικού, συνέλαβαν τον πλοίαρχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (16/8) όταν το πλοίο έφτασε στην Κάρυστο.

Σημειώνεται πως η σύλληψή του έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

Το περιστατικό

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί της Παρασκευής (16/8) το σοκαριστικό βίντεο από το λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο.

Σε αυτό αποτυπώνονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες επιβατών και πληρώματος το βράδυ της Πέμπτης (15/8) να επιβιβαστούν, ενώ το πλοίο λόγω κακών καιρικών συνθηκών αναχωρεί εσπευσμένα.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, επιβάτες και μέλη του πληρώματος προσπαθούν να βοηθήσουν έναν οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου να εισέλθει εντός του πλοίου, την ώρα που ο καπετάνιος αποφασίζει ξαφνικά να σηκώσει τη μπουκαπόρτα.

Κινδύνεψαν ζωές

Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να βρεθεί στο χείλος της προβλήτας, ενώ επιβάτες και μέλη του πληρώματος διακρίνονται να πηδούν, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, εντός του πλοίου, διακινδυνεύοντας τις ζωές τους. Σημειώνεται πως πρόκειται για το πλοίο SAONISOS της Saos Ferries, το οποίο είχε δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

ΆνδροςΛιμενικό Σώμαλιμάνιειδήσεις