Ελλάδα|16.08.2024 11:14

Χαλκιδική: Ερωτήματα για τον πνιγμό της 8χρονης - «Λένε ψέματα, η αδερφή της έψαχνε για πολλή ώρα»

Newsroom

Οι Αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στην απίστευτη τραγωδία που σημειώθηκε στη Χαλκιδική, όπου μια 8χρονη πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης, καθώς ο νόμιμος εκπρόσωπος ακόμη αναζητείται και από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί προκύπτουν ερωτήματα.

Την ίδια στιγμή, απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 8χρονη εντοπίστηκε νεκρή, αναζητά η οικογένεια της κοπέλας.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Η 8χρονη είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η 8χρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το στομάχι της 8χρονης ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, που μάλλον όμως, ήταν το πρωινό.

Η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε ότι έλειπε η 8χρονη, στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, κάτι που φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

«Πρέπει να τιμωρηθούν»

Ο παππούς του κοριτσιού ξέσπασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Το παιδί ήταν για πολύ ώρα στην πισίνα και δεν το είδε κανείς, υποστηρίζει αναφέροντας πως η αδερφή της 8χρονης την έψαχνε αρκετή ώρα.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση, απολύτως καμία. Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον αν και να το βράσω το ενδιαφέρον τους», αναφέρει ο παππούς της 8χρονης στο Star.

Στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας έμαθε ότι η 19χρονη ομαδάρχισσα ισχυρίστηκε πως το παιδί ήταν στην τραπεζαρία και ανακάλυψαν ότι έλειπε όταν έγινε η καταμέτρηση στο σπιτάκι που έμεναν. Ωστόσο η ναυογοσώστρια, ισχυρίστηκε ότι στις 13:15 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν ήταν κανείς στην πισίνα με τον παππού της 8χρονης να ξεσπά: «Λένε ψέμματα».

«Το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της, είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε "πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα". Χάθηκε η Αγγελική. Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα» ισχυρίστηκε ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού.

κατασκήνωσηειδήσεις τώραΧαλκιδικήπισίναειδήσειςνεκρή