Ελλάδα|16.08.2024 19:47

Άνδρος: Σοκάρει η οδηγός του αυτοκινήτου που έμεινε στον «αέρα», ενώ αναχωρούσε το πλοίο

Newsroom

Σάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει ένα αμάξι να αιωρείται κυριολεκτικά στον αέρα στην Άνδρο, καθώς το πλοίο SAONISOS αναχωρεί εσπευσμένα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η οδηγός, περιέγραψε τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα που βίωσε: «Σπινάριζαν οι τροχοί μου μπροστά και τους είπα να κάνω όπισθεν, όπως μου έλεγαν, αλλά η ρόδα μου, η πίσω ήταν ανασηκωμένη. Ήμασταν τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν βάζει κόσμο και αυτοκίνητο υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και ειδικά άμα δεν μπορείς να κουμαντάρεις το πλοίο».

«Ένιωσα ότι θα πέσω στην θάλασσα, δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο. Είχα κολλήσει,  γιατί βλέπω, ότι λένε πολλοί, γιατί δεν έβαλα όπισθεν. Το αυτοκίνητο είχε χτυπηθεί», πρόσθεσε στη συνέχεια η 26χρονη, συνεχίζοντας.

Επιβάτιδα του πλοίου μίλησε στον Alpha και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές: «Προσπαθούσαμε να βγούμε για να μην πέσουμε στην θάλασσα. Από το πλήρωμα βγήκε μόνο ένα άτομο και είδε ότι ήταν δεμένο το αυτοκίνητο και φώναζε «τρέξτε, τσακιστείτε, βγείτε. Δεν μας έλεγε να περιμένουμε, να γίνει σωστή δουλειά, να δέσει.»

Τι δήλωσε στο OPEN ο πατέρας της οδηγού

Από την πλευρά του, ο πατέρας της οδηγού του αυτοκινήτου, μίλησε στο OPEN : «Δεν έδεσε πιθανώς σωστά το πλοίο και άρχισε να μετακινείται στο πλάι την ώρα που το αυτοκίνητο της κόρης μου ευρίσκετο στον καταπέλτη, μισό επάνω, μισώ κάτω. Ο καταπέλτης άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο από την κάτω μεριά και την ώρα που άρχισε να απομακρύνεται γιατί το έλυσαν κάποιοι άνθρωποι, βρέθηκαν εκεί και συγκράτησαν το αυτοκίνητο ώστε να μην το τραβήξει ο καταπέλτης και πέσει στη θάλασσα και πνιγούν η κόρη μου και η φίλη της. Το καλό είναι ότι η κόρη μου μου είναι εδώ μαζί μας με τη φίλη της και δεν είναι κάπου αλλού».

Σταματούν τα δρομολόγια, απολύθηκε ο καπετάνιος

Σε ανακοίνωσή της η SAOS Ferries, τόνισε πως σταματούν τα σταματούν τα δρομολόγια του «SAONISOS» μετά το περιστατικό, ενώ δίνει οδηγίες στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SAOS FERRIES:

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι κατόπιν της Εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Συνελήφθη ο πλοίαρχος μετά από μήνυση της οδηγού του ΙΧ

Υπενθυμίζεται ότι, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και κατόπιν προφορικής μήνυσης που υπέβαλλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου η οδηγός ΙΧ που υπέστη υλικές ζημιές, κατά του πλοιάρχου και κατά παντός υπευθύνου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καρύστου προέβησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

Στυλιανίδης: «Καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας»

Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Στυλιανίδης, «η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Δεν είναι αποδεκτή καμία έκπτωση στα θέματα ασφάλειας από κανέναν και αποτελεί προαπαιτούμενο για όλους τους πολίτες».

καπετάνιοςπλοίοΆνδροςειδήσεις τώρα