Ελλάδα|17.08.2024 14:20

Χαλκιδική: Έψαχναν την 8χρονη 3 ώρες πριν την βρουν στην πισίνα - Άφαντος ο εκπρόσωπος της κατασκήνωσης

Newsroom

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία «βγαίνουν στο φως» της δημοσιότητας για την τραγωδία που σημειώθηκε στη Χαλκιδική, όπου μια 8χρονη πνίγηκε στην πισίνα κατασκήνωσης. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία για τρεις ώρες φαίνεται να έψαχναν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης την 8χρονη, με την αδερφή του να είναι η πρώτη που το αναζητά. Μέχρι στιγμής, ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης παραμένει άφαντος και αναμένεται η κλήση του από τον Εισαγγελέα όταν σχηματιστεί δικογραφία.

3 ώρες στο πάτο της πισίνας

Η 8χρονη είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η 8χρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης έψαχναν για 3 ώρες την 8χρονη που βρισκόταν στον πάτο της πισίνας.

Υπάρχουν δε μαρτυρίες ότι η ομαδάρχισσα άρχισε να ψάχνει το παιδί μόνη της και μετά να σημαίνει συναγερμό ότι έχει χαθεί.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν και οι μαρτυρίες των παιδιών που βρίσκονταν κοντά στη μικρή, τα οποία θα δώσουν κατάθεση στην αστυνομία παρουσία των γονιών τους και παιδοψυχολόγου.

Ο πνιγμός συνέβη πριν το γεύμα

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το στομάχι της 8χρονης ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, που μάλλον όμως, ήταν το πρωινό.

Μάλιστα, η 19χρονη ομαδάρχισσα η οποία ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία των παιδιών φέρεται να παραδέχθηκε στην κατάθεσή της πως καθυστέρησε πολύ να αντιληφθεί την απουσία του παιδιού.

Η ίδια είπε στους αστυνομικούς πως δεν μέτρησε ποτέ τα παιδιά που βγήκαν από την πισίνα και κατάλαβε πως η 8χρονη Αγγελική λείπει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Τότε άρχισε να την αναζητά μόνη της, δίχως να ενημερώσει τους υπευθύνους της κατασκήνωσης.

Την ίδια ώρα η ναυαγοσώστρια ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της πως «δεν είδε κανέναν μέσα στην πισίνα και κλείδωσε».

«Πρέπει να τιμωρηθούν»

Ο παππούς του κοριτσιού ξέσπασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Το παιδί ήταν για πολύ ώρα στην πισίνα και δεν το είδε κανείς, υποστηρίζει αναφέροντας πως η αδερφή της 8χρονης την έψαχνε αρκετή ώρα.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση, απολύτως καμία. Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον αν και να το βράσω το ενδιαφέρον τους», αναφέρει ο παππούς της 8χρονης στο Star.

Στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας έμαθε ότι η 19χρονη ομαδάρχισσα ισχυρίστηκε πως το παιδί ήταν στην τραπεζαρία και ανακάλυψαν ότι έλειπε όταν έγινε η καταμέτρηση στο σπιτάκι που έμεναν. Ωστόσο η ναυογοσώστρια, ισχυρίστηκε ότι στις 13:15 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν ήταν κανείς στην πισίνα με τον παππού της 8χρονης να ξεσπά: «Λένε ψέμματα».

«Το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της, είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε "πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα". Χάθηκε η Αγγελική. Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα» ισχυρίστηκε ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού.

πνιγμόςπισίνεςκατασκήνωσηπισίναειδήσεις τώραθάνατος