Ελλάδα|17.08.2024 19:32

Άνδρος - Ξεσπά η οδηγός του αυτοκινήτου: «Ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα» - Σοκαριστικές μαρτυρίες επιβατών

Newsroom

Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που βρέθηκε κυριολεκτικά στον αέρα στην Άνδρο, προσπαθώντας να εισέλθει σε πλοίο.

Ο πλοίαρχος του καραβιού που συνελήφθη από τις Αρχές και κατόπιν αυτού απολύθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία στην οποίαν εργαζόταν αύριο (18/8) οδηγείται στον Εισαγγελέα.

«Δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο»

Τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα που έζησε, όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο «SAONISOS» στην Άνδρο περιέγραψε η 26χρονη οδηγός, το αυτοκίνητο της οποίας «κόλλησε» στον καταπέλτη.

«Σπινιάριζαν οι τροχοί μου μπροστά και τους είπα να κάνω όπισθεν, όπως μου έλεγαν, αλλά η ρόδα μου η πίσω ήταν ανασηκωμένη. Ήμασταν τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν βάζεις αυτοκίνητα και κόσμο υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και ειδικά άμα δεν μπορείς εσύ να κουμαντάρεις το πλοίο. Ένιωσα ότι θα πέσουμε μέσα στη θάλασσα. Δεν υπήρχε δηλαδή, δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο. Είχα κολλήσει. Είχε χτυπηθεί. Γιατί εγώ βλέπω κιόλας ότι βγαίνουν όλοι και λένε γιατί δεν έβαζε όπισθεν. Το αυτοκίνητο είχε χτυπηθεί. Μου το είχαν χτυπήσει».

«Προσπαθούσαμε να βγούμε για να μην πέσουμε στη θάλασσα»

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες επιβατών, το πλοίο δεν ήταν δεμένο και από τους δύο κάβους.  «Προσπαθούσαμε να βγούμε για να μην πέσουμε στη θάλασσα. Από το πλήρωμα βγήκε μόνο ένας, το είδε ότι ήταν δεμένο από τον έναν κάβο και λοξά κι έλεγε «Τρέξτε, τρέξτε, τσακιστείτε, βγείτε. Τρέξτε», έλεγε. Δεν μας έλεγε ούτε καν, περιμένετε να δέσει σωστά και να γίνει σωστή δουλειά για να μπορέσουμε να βγούμε» είπε επιβάτιδα.

Σταμάτησαν τα δρομολόγια - Συνελήφθη ο πλοίαρχος

Σε ανακοίνωσή της η SAOS Ferries, έχει γνωστοποιήσει πως σταματούν τα σταματούν τα δρομολόγια του «SAONISOS» μετά το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SAOS FERRIES:

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι κατόπιν της Εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του».

Υπενθυμίζεται ότι, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και κατόπιν προφορικής μήνυσης που υπέβαλλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου η οδηγός ΙΧ που υπέστη υλικές ζημιές, κατά του πλοιάρχου και κατά παντός υπευθύνου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καρύστου προέβησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

Άνδροςκαράβιπλοίοειδήσειςειδήσεις τώρα