Ελλάδα|17.08.2024 21:17

Ικαρία: Μαίνεται η φωτιά στους Φούρνους - Ανησυχία για τους ανέμους

Newsroom

Συνεχίζει να καίει, από τις 14:00 του Σαββάτου (17/8), η φωτιά που ξέσπασε στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών στην Ικαρία και καίει χορτολιβαδική έκταση. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Σκάφη και προχώρησε προς το Καμάρι, όπου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση.

Η πυρκαγιά, που μαίνεται αυτή την ώρα στην περιοχή Καμάρι των Φούρνων, έχει προκαλέσει γενική διακοπή ρεύματος στο νησί, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν όλες οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενώ οι ισχυροί άνεμοι έντασης 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή νωρίτερα καθιστούσαν δύσκολο το έργο των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Για να συνδράμουν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης στο νησί έχουν μεταβεί επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Σε ετοιμότητα είναι δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς αλιευτικά σκάφη. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί από το Καμάρι στην περιοχή Αγίου Μηνά του νησιού 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος.

ειδήσεις τώραφούρνοιΙκαρίαφωτιά τώραφωτιά