Ελλάδα|18.08.2024 15:28

Χαλκιδική: Στις 8 οι συλλήψεις για τη συμπλοκή στο beach bar - Οι σχέσεις με τη βουλγάρικη μαφία και το... ψάρι που άργησε

Newsroom

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την αιματηρή συμπλοκή με τους πυροβολισμούς σε beach bar στη Χανιώτη Χαλκιδικής, όπου τραυματίστηκαν τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Για το περιστατικό, έχουν συλληφθεί συνολικά πέντε άτομα, ενώ αναζητούνται τα άτομα που πυροβόλησαν. Σύμφωνα με το ΟPEN οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να έχουν σχέσεις με τη βουλγαρική μαφία.

Επιπλέον, ο 40χρονος, ο οποίος δέχτηκε σφαίρα στο στέρνο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ενώ ο τραυματισμός του - σύμφωνα με το voria.gr - έριξε την αυλαία ενός επεισοδίου που ξεκίνησε από μία απλή αφορμή, την καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας, φαίνεται όμως ότι έχει παρασκήνιο και συνδέεται με τις αντιπαραθέσεις προσώπων συνδεδεμένων με τη βουλγαρική μαφία. Τουλάχιστον αυτό αποτελεί μία πτυχή της έρευνας που διενεργεί η ασφάλεια Πολυγύρου, καθώς η σημαντικότερη εστιάζεται στον εντοπισμό και στη σύλληψη των ατόμων που διαφεύγουν και κατηγορούνται ότι αυτοί πυροβόλησαν εναντίον της παρέας των Βουλγάρων. 

Στις 8 οι συλλήψεις

Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε τρεις νέες συλλήψεις. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, με το αδίκημα της συμπλοκής, ο 55χρονος Βούλγαρος ιδιοκτήτης αλλά και άλλοι δύο θαμώνες του beach bar που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς. Και οι τρεις νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο του Πολυγύρου.

Τις προηγούμενες ώρες συνελήφθησαν πέντε Βούλγαροι που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, της συμπλοκής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων γκλοπ, σπρέι πιπεριού και μαχαίρια.

Tι εξετάζει η ασφάλεια

Στο κάδρο της έρευνας των αστυνομικών βρίσκεται ένας 41χρονος Βούλγαρος. Ήταν ο άνθρωπος που έφερε στο πασίγνωστο κατάστημα την παρέα του. Ο ίδιος και άλλοι έξι. Το παρελθόν του συγκεκριμένου έχει μπει από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των ελληνικών διωκτικών αρχών και ήδη το πληροφοριακό υλικό από το μεσημέρι ανταλλασσόταν με τις βουλγαρικές αρχές. Ο συγκεκριμένος, ο οποίος συνελήφθη όμως δεν τραυματίστηκε, φέρεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις στους κύκλους της μαφίας της γειτονικής χώρας.

Από την άλλη βρίσκεται ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος. Και οι δύο είναι περισσότερο γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα και τα ψευδώνυμα που τα συνοδεύουν. Η επένδυση που έκανε με την αγορά του γνωστού beach bar της Χανιώτης, το οποίο κάθε καλοκαίρι γίνεται το επίκεντρο του «in τουρισμού» στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, συζητήθηκε αρκετά στη γειτονική χώρα.

Στη Χαλκιδική, πάντως, λεγόταν ότι ο ίδιος έχει παρόμοιες επενδύσεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στην Ισπανία. Τα ποσά που κυκλοφορούσαν για την αγορά του beach bar της Χαλκιδικής ήταν πολύ μεγάλα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης. Μιλούσαν για χρυσή επένδυση από τον Βούλγαρο. Στο επεισόδιο που έγινε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής φαίνεται πάντως να ήταν ο στόχος. Ξυλοκοπήθηκε άγρια από την παρέα των επτά ομοεθνών του. Νοσηλεύεται με σοβαρά χτυπήματα ειδικά στο πρόσωπο και στο κεφάλι, χωρίς όμως να είναι ανησυχητική η κατάστασή του.

Έτσι οι αρχές απομακρύνονται από το ενδεχόμενο η σύρραξη να έγινε μόνον επειδή η παραγγελία με το ψάρι που ζήτησε η παρέα των επτά καθυστέρησε αρκετά, την ώρα που το κατάστημα ήταν γεμάτο και το κέφι στο αποκορύφωμά του. Είναι αλήθεια πάντως ότι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν τον λόγο από τον σερβιτόρο, τον οποίο φαίνεται πως κακομεταχειρίστηκαν, στη συνέχεια απευθύνθηκαν στον 55χρονο ιδιοκτήτη τον οποίο κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια. Η πληροφορία ότι ο μάγειρας βγήκε από την κουζίνα με το μαχαίρι στο χέρι δεν επιβεβαιώθηκε.

Η κλήση των ενισχύσεων

Η συμπλοκή πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν στο κατάστημα έσπευσαν οι ενισχύσεις που καλύπτουν την ασφάλεια του καταστήματος. Οι «security», όπως αναφέρονται σε βουλγαρικά δημοσιεύματα, κλήθηκαν τηλεφωνικά και σε ελάχιστα λεπτά πήγαν να απομακρύνουν από το κατάστημα την παρέα των επτά, μάλλον με χειρότερο τρόπο απ’ αυτόν που εκείνοι συμπεριφέρθηκαν στον ιδιοκτήτη και στο προσωπικό. Μάλιστα κατηγορούνται ότι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν όπλο, από τις σφαίρες του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά 40χρονος Βούλγαρος και ελαφρά στο χέρι ένας 32χρονος ομοεθνής του και οι δύο από την παρέα των επτά. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ δεν τους πρόλαβαν, καθώς αφού προκλήθηκε ο πανικός φρόντισαν να φύγουν. Πληροφορίες έλεγαν πως πρόκειται για Έλληνες, ορισμένους ομογενείς. Η ασφάλεια ήδη έχει στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια τους τέσσερις κάλυκες που βρέθηκαν στο beach bar και περισυνέλλεξε για να εξεταστεί εάν προέρχονται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Το επεισόδιο έχει ήδη κάνει θόρυβο στη γειτονική Βουλγαρία, όπου τα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρει τα κύρια χαρακτηριστικά του αιματηρού επεισοδίου. Αρκετά ήταν μάλιστα τα βουλγαρικά δίκτυα που έσπευσαν στη Χαλκιδική για να καλύψουν το περιστατικό.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή

Την ίδια ώρα βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της αιματηρής συμπλοκής σε beach bar της Χαλκιδικής ήρθε χθες στο «φως» της δημοσιότητας. Στο βίντεο φαίνεται η παρέα από τη Βουλγαρία να ξεκινάει τον καυγά εκσφενδονίζοντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής, όταν παρέα πέντε ατόμων από τη Βουλγαρία φέρεται να επιτέθηκε στον επίσης βουλγαρικής καταγωγής ιδιοκτήτη του γνωστού beach bar, με το πρόσχημα ότι καθυστέρησε η παραγγελία τους. Το επεισόδιο δεν άργησε να πάρει διαστάσεις μπροστά στα μάτια θαμώνων που δεν ήξεραν πώς να προφυλαχθούν.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, στο κατάστημα μπαίνει μία ομάδα από έξι μπράβους και η σύρραξη γενικεύεται. Τα τραπέζια αδειάζουν. Η άγρια συμπλοκή συνεχίζεται και στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, με τους Βούλγαρους πελάτες να ξυλοκοπούν τον ιδιοκτήτη του μπαρ, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, τον οποίο συνεχίζουν να χτυπούν ακόμη και όταν πια είναι ξαπλωμένος στο έδαφος.

Οι δράστες ξυλοκόπησαν άγρια και τον σερβιτόρο, ενώ έβγαλαν ρόπαλα και μαχαίρια. Τρεις μπράβοι του μαγαζιού, υπήκοοι Βουλγαρίας και αυτοί, που έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο, άνοιξαν πυρ εναντίον της παρέας, τραυματίζοντας τα δύο άτομα -το ένα σοβαρά αφού δέχθηκε σφαίρα στο στέρνο.

Χαλκιδικήμαφίαbeach barειδήσεις τώραπυροβολισμοί