Ελλάδα|18.08.2024 16:43

Τήλος: Εντοπισμός 59 αλλοδαπών - Επιχείρηση διάσωσης εγκύου από ορεινή περιοχή

Newsroom

Η Λιμενική Αρχή της Τήλου ενημερώθηκε για την ύπαρξη αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή «ΡΙΣΤΑ» και αμέσως μετέβησαν στελέχη Λιμενικού Σώματος, τα οποία εντόπισαν σε ορεινή δύσβατη περιοχή νότια του νησιού συνολικά 59 άτομα (28 άντρες, 15 γυναίκες και 16 ανήλικα).

Κατά δήλωση των διασωθέντων, μία εγκυμονούσα γυναίκα είχε εγκλωβιστεί σε ορεινό δύσβατο σημείο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Αντωνίου. Ακολούθησαν έρευνες από ένα ελικόπτερο του Λιμενικού και στελέχη της Λιμενικής Αρχής, τα οποία εντόπισαν την εγκυμονούσα, χωρίς όμως να καταστεί εφικτός ο απεγκλωβισμός της, λόγω της εξαιρετικά δύσβατης ορεινής περιοχής.

Άμεση κινητοποίηση

Στο σημείο κατέφθασαν στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου, Διοίκηση Άμυνας Νήσου Τήλου και της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία δοκίμασαν εκ νέου να απεγκλωβίσουν την εγκυμονούσα με αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, κατέπλευσε στη περιοχή ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, που μετέφερε πενταμελές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, το οποίο επιχείρησε ξανά να διασώσει την έγκυο, χωρίς αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τελικά, κατέφθασε στην περιοχή το διασωστικό ελικόπτερο Super Puma «ΦΛΩΓΑ 10» το οποίο περισυνέλεξε με ασφάλεια την αλλοδαπή και τη μετέφερε στο Γενικό νοσοκομείο Ρόδου για ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθε καλά στην υγεία της. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό της Τήλου.

ειδήσειςΤήλοςειδήσεις τώραέγκυοςδιάσωση