Ελλάδα|18.08.2024 20:59

Χαλκιδική: Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν με την οικογένεια της 8χρονης

Newsroom

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Ο επικεφαλής συντονιστής της επιχείρησης του ΕΚΑΒ περιγράφει στο OPEN τα κρίσιμα λεπτά από την στιγμή του εντοπισμού της 8χρονης στην πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική. Οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν το κοριτσάκι, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

«Μέσα σε πέντε λεπτά έφτασε το ΕΚΑΒ στο περιστατικό όπως γνωρίζουμε όλοι και ταυτόχρονα ξεκίνησε και δεύτερο αυτοκίνητο από την Κασσανδρεία, συνοδεία γιατρού. Κάνανε ΚΑΡΠΑ, έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Έκαναν ότι μπορούσαν, διασωληνώθηκε το περιστατικό, πραγματικά αυτές οι σκηνές μένουν στη μνήμη μας για πάντα» ανέφερε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ, Γιώργος Κοντός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Τερζίδης τόνισε: «Πήγαν οι δικοί μας εκεί με ΚΑΡΠΑ πήραν το κοριτσάκι το πήγαν στο Κ.Υ. Κασσανδρείας. Εκεί αποφασίστηκε η διακομιδή του και να πάει στη Θεσσαλονίκη και στον δρόμο συναντήθηκε με κινητή μονάδα και το παραλάβανε στο νοσοκομείο».

Η οικογένεια θα κινηθεί νομικά

Και ενώ η οικογένεια του κοριτσιού παραμένει συντετριμμένη από το τραγικό περιστατικό οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν μαζί της και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους. Όπως υπογράμμισε στο OPEN ο παππούς της άτυχης 8χρονης: «Χθες έστειλαν ένα μήνυμα ότι συμπαρίστανται στον πόνο μας. Τίποτα άλλο».

Η οργή των συγγενών ωστόσο ξεχειλίζει καθώς μέχρι σήμερα θεωρούν πως δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας στην κατασκήνωση αλλά και για το πως το 8χρονο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό στην πισίνα. Παράλληλα αναμένεται να στραφούν νομικά κατά παντός υπευθύνου. «Θα κινηθούμε νομικά. Έχουμε ανθρώπους δικούς μας που θα κινηθούν νομικά. Σήμερα ήταν το δικό μας το παιδί. Αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο παιδί» ανέφερε ο Άγγελος Καζάζης, παππούς της 8χρονης.

ειδήσειςειδήσεις τώραΧαλκιδικήκατασκήνωση