Ελλάδα|18.08.2024 22:29

Χαλκιδική: Μέλος μαφιόζικης ομάδας στη Βουλγαρία ένας εκ των δραστών - Τα βίντεο στα χέρια των Αρχών και η αφορμή της συμπλοκής

Newsroom

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκιδική και άλλοι τρεις που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής, έπειτα από την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Αντίθετα, κρατούνται άλλοι τέσσερις, οι οποίοι παραπέμπονται στην ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί σε βίντεο - ντοκουμέντο που ξυλοκοπούν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Συναγερμός στη Βουλγαρία

Σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές για τον συλληφθέντα με την κατηγορία του πυροβολισμού, ο εισαγγελέας της Σόφια θα εξέδιδε ένταλμα σύλληψης και θα το διεθνοποιούσε μέσω της Interpol, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και του εμπορίου όπλων. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες, όπως μετέδωσε ο ALPHA, αναφέρουν πως ο ο άνθρωπος αυτός φέρεται να είναι μέλος μιας πανίσχυρης μαφιόζικης ομάδας στην Βουλγαρία. Αναφορικά με το περιστατικό της αιματηρής συμπλοκής, οι Αρχές της Ελλάδας εξετάζουν το σενάριο να πρόκειται για δύο μαφιόζικες ομάδες σε διένεξη και το αιματηρό περιστατικό να ήταν στημένο, με σκοπό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Καρέ - καρέ το χρονικό και η αφορμή

Νέα βίντεο έφεραν στο φως της δημοσιότητας βουλγαρικά ΜΜΕ, από την αιματηρή συμπλοκή σε γνωστό beach bar στη Χανιώτη της Χαλκιδικής.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης δείχνει καθαρά τη στιγμή, που ξεκινάει ο καβγάς, ο οποίος στη συνέχεια εξελίσσεται σε πολύ σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς. Εκτός από τη συμπλοκή που σημειώθηκε, είναι εμφανές και το χάος, που προκλήθηκε σε θαμώνες του μαγαζιού, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Η αφορμή για το επεισόδιο

Για την αστυνομία, δεν ήταν τυχαία η άγρια συμπλοκή στο νυχτερινό κέντρο στην περιοχή Χανιώτη Χαλκιδικής, που εκτυλίχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο. Η ασήμαντη αφορμή φέρεται να ήταν η καθυστέρηση της παραγγελίας της παρέας 7-10 Βουλγάρων, που ξεκίνησαν το επεισόδιο, τα σπρωξίματα και οι αντεγκλήσεις, που ακολούθησαν με το προσωπικό και στο τέλος ο άγριος ξυλοδαρμός του επίσης Βούλγαρου ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

 

Αμέσως έφτασαν τρεις ένοπλοι μπράβοι του μαγαζιού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με την παρέα, που προκάλεσε το επεισόδιο και πυροβόλησαν 5-6 φορές μέσα στο μαγαζί, τραυματίζοντας έναν από την παρέα των πρώτων σοβαρά στο στήθος και έναν επιπόλαια στο χέρι, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

ειδήσειςΧαλκιδικήμαφιόζικο χτύπημαειδήσεις τώρα