Ελλάδα|19.08.2024 07:47

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Τι δεν τήρησε η κατασκήνωση σχετικά με τη λειτουργία της πισίνας

Newsroom

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως για τις συνθήκες λειτουργίας της πισίνας κατασκήνωσης στη Χαλκιδική όπου πνίγηκε την περασμένη εβδομάδα η 8χρονη.

Τι προκύπτει από τις άδειες λειτουργίας

Σύμφωνα με το STAR που παρουσίασε τις άδειες λειτουργείας για τις δύο πισίνες της εγκατάστασης, το πιστοποιητικό εκδόθηκε το 2022 και είχε πενταετή ισχύ.

Στην άδεια εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές - o όγκος νερού που παίρνει, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν -. Βάση αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Τι βρήκε ο διορισμένος πραγματογνωμοντας; Κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα και κανένα κοντάρι.

Επιπλέον στην άδεια εμφανίζεται συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνος για τη λειτουργία στις πισίνες που δεν υπάρχει στην εταιρεία το 2024 και δεν υπάρχει αντικατάστασή του.

Η άδεια λειτουργίας αναφέρει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες ο δήμος Κασσάνδρας προχωρά σε ανάκληση, όπως και έγινε, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της ποινικής δίωξης.

Χαλκιδικήκατασκήνωσηπνιγμόςπισίναειδήσεις τώρα