Ελλάδα|19.08.2024 12:11

Χαλκιδική: Τα δύο σενάρια για τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα κατασκήνωσης

Newsroom

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τις συνθήκες λειτουργίας της πισίνας κατασκήνωσης στη Χαλκιδική όπου πνίγηκε την περασμένη εβδομάδα η 8χρονη, την ώρα που η οικογένειά της ακόμη αναμένει απαντήσεις.

Τα δύο σενάρια για τον πνιγμό της 8χρονης

Τα σενάρια για τον πνιγμό της 8χρονης είναι δύο:

  • Το πρώτο σενάριο είναι να πνίγηκε το κοριτσάκι την ώρα που βρισκόντουσαν και άλλα παιδιά μέσα στην πισίνα και να μην το αντιλήφθηκε κανείς,
  • και το δεύτερο είναι να αποχώρησαν τα παιδιά από την πισίνα και κάποια στιγμή, να επέστρεψε μόνη της η 8χρονη χωρίς επίσης να την αντιληφθεί κανένας.

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, όταν το 8χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στην πισίνα. Τα παιδιά αναμένεται να εξεταστούν από το Τμήμα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μετά από συνεννόηση των αστυνομικών με τον εισαγγελέα.

Τι προκύπτει από τις άδειες λειτουργίας

Σύμφωνα με το STAR που παρουσίασε τις άδειες λειτουργείας για τις δύο πισίνες της εγκατάστασης, το πιστοποιητικό εκδόθηκε το 2022 και είχε πενταετή ισχύ.

Στην άδεια εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές - o όγκος νερού που παίρνει, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν -. Βάση αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Τι βρήκε ο διορισμένος πραγματογνωμοντας; Κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα και κανένα κοντάρι.

Επιπλέον στην άδεια εμφανίζεται συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνος για τη λειτουργία στις πισίνες που δεν υπάρχει στην εταιρεία το 2024 και δεν υπάρχει αντικατάστασή του.

Η άδεια λειτουργίας αναφέρει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες ο δήμος Κασσάνδρας προχωρά σε ανάκληση, όπως και έγινε, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της ποινικής δίωξης.

ανήλικηπισίναειδήσεις τώραΧαλκιδικήπνιγμός