Ελλάδα|19.08.2024 19:07

Χαλκιδική: Λουκέτο στην κατασκήνωση, όπου πνίγηκε η 8χρονη

Newsroom

Ανακλήθηκε με απόφαση της Περιφέρειας η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου η 8χρονη έχασε τη ζωή της την Τρίτη (13/8).

Η κατασκήνωση λειτουργούσε κανονικά μέχρι πρότινος, ωστόσο από την πρώτη στιγμή είχαν καλυφθεί οι δύο πισίνες της, στη μία εκ των οποίων πνίγηκε η 8χρονη χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση έχει δώσει και η αδερφή του κοριτσιού ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Τα σενάρια για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού

Τα σενάρια για τον πνιγμό της 8χρονης είναι δύο:

  • Το πρώτο σενάριο είναι να πνίγηκε το κοριτσάκι την ώρα που βρισκόντουσαν και άλλα παιδιά μέσα στην πισίνα και να μην το αντιλήφθηκε κανείς,
  • και το δεύτερο είναι να αποχώρησαν τα παιδιά από την πισίνα και κάποια στιγμή, να επέστρεψε μόνη της η 8χρονη χωρίς επίσης να την αντιληφθεί κανένας.

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, όταν το 8χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στην πισίνα. Τα παιδιά αναμένεται να εξεταστούν από το Τμήμα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μετά από συνεννόηση των αστυνομικών με τον εισαγγελέα.

Τι προκύπτει από τις άδειες λειτουργίας

Σύμφωνα με το STAR που παρουσίασε τις άδειες λειτουργίας για τις δύο πισίνες της εγκατάστασης, το πιστοποιητικό εκδόθηκε το 2022 και είχε πενταετή ισχύ.

Στην άδεια εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές - o όγκος νερού που παίρνει, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν -. Βάση αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Τι βρήκε ο διορισμένος πραγματογνωμοντας; Κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα και κανένα κοντάρι.

Επιπλέον, στην άδεια εμφανίζεται συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνος για τη λειτουργία στις πισίνες που δεν υπάρχει στην εταιρεία το 2024 και δεν υπάρχει αντικατάστασή του.

Η άδεια λειτουργίας αναφέρει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες ο δήμος Κασσάνδρας προχωρά σε ανάκληση, όπως και έγινε, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της ποινικής δίωξης.

πνιγμόςπισίναθάνατοςΧαλκιδικήειδήσεις τώρα