Ελλάδα|20.08.2024 10:53

Τήλος: «Του έφτιαναν γάλα με θαλασσινό νερό» - Η συγκλονιστική ιστορία διάσωσης του μικρού Ιωνά και της οικογένειας του

Newsroom

Επί τρεις ημέρες δυνάμεις του Λιμενικού και της ΕΜΑΚ αναζητούσαν τον μικρό Ίωνα και την οικογένεια του, που είχαν παγιδευτεί στο βουνό της Τήλου.

«Κάποια στιγμή χτύπησε το 112 και κατάφεραν να βρουν το στίγμα τους. Πήγε σκάφος του Λιμενικού, αλλά επειδή ήταν δύσκολη η θάλασσα αναγκάστηκαν με ένα φουσκωτό βαρκάκι οι εθελοντές και ένας αστυνομικός να τους πλησιάσουν, κολυμπώντας», επεσήμανε, μιλώντας στο OPEN και το Ώρα Ελλάδος, η Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου.

«Τους κυνήγησαν και αναγκάστηκαν να φύγουν»

Οι γονείς του 50 ημερών βρέφους έκαναν ό,τι περνούσε από τα χέρια τους για να κρατήσουν σώο όλες αυτές τις ημέρες. «Είχαν το γάλα σκόνη μαζί τους και λίγο νερό. Δεν υπολόγισαν ότι θα αποκλειστούν πάνω στο βουνό και μετά στην ουσία έφτιαχναν το γάλα με το θαλασσινό νερό».

Όπως είπε η Μαρία Καμμά ο πατέρας ήταν ρεπόρτερ στο Αφγανιστάν. «Τους κυνήγησαν για αυτό το λόγο και αναγκάστηκαν να φύγουν».

Εξηγώντας γιατί επιλέχθηκε να δοθεί στο βρέφος το όνομα Ιωνάς η Δήμαρχος Τήλου, είπε, «δόθηκε από τον Θανάση Τσίκρα. Το σύνδεσε με την ιστορία του Ίωνα, του μοναχού, που ξεβράστηκε στα βράχια της Τήλου. Σώθηκε κι αυτός και έχτισε μετά το μοναστήρι του Άγιου Παντελεήμονα».

 «Το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση!»

 

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o λιμενικός Γιάννης Κουφάκης, που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης του μικρού Ιωνά και της οικογένειας του ευχαρίστησε τον κόσμο για τα θερμά του σχόλια, τονίζοντας ότι έκαναν το «αυτονόητο»

«Όσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού που απ' ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από μέρους μου .. καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας ! Με συγκινείτε κ μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ' τα παιδιά σου κ τους αγαπημένους σου τόσο καιρό.. τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε κ στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης  και Νίκο Μουτσακη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους! Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο κ τίποτα παραπάνω.. το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ . Σας ευχαριστούμε κ πάλι!

ΤήλοςδιάσωσηΑφγανιστάνβρέφοςειδήσεις τώρα