Ελλάδα|20.08.2024 14:51

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Το χρονικό του δυστυχήματος στο λούνα παρκ με θύμα τον 19χρονο

Newsroom

Σοκ επικρατεί στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής για τον θάνατο του 19χρονου σε λουνα παρκ, οποίος εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι στο οποίο επέβαινε με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι στο έδαφος. Όπως εκτίμησε ο ιατροδικαστής ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, την ώρα που όπως αποκάλυψε η δήμαρχος Κασσάνδρας, η εν λόγω εγκατάσταση δεν είχε υποβάλει στο Δήμο, γνωστοποίηση λειτουργίας.

Για το σοκαριστικό συμβάν έχει ήδη συλληφθεί ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ ο χειριστής του παιχνιδιού, σύμφωνα με μαρτυρίες εξαφανίστηκε αμέσως μόλις σημειώθηκε το δυστύχημα και εμφανίστηκε αρκετές ώρες αργότερα σε αστυνομικό τμήμα στο Κιλκίς, όπου παραδόθηκε στις αρχές και μεταφέρεται σε ΑΤ στη Χαλκιδική.

Ερωτήματα για τη λειτουργία του λούνα παρκ

Από τις Αρχές διερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης και του μηχανήματος, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε μέχρι τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το λούνα παρκ βρισκόταν σε χώρο ιδιώτη κοντά στην παραλία του Πευκοχωρίου. Τον χώρο είχε μισθώσει ο ιδιοκτήτης, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει σε γνωστοποίηση λειτουργίας στο Δήμο Κασσάνδρας.

Η δημοτική αρχή σύμφωνα με όσα δήλωσε στο thestival.gr η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, πληροφορήθηκε την λειτουργία του λούνα παρκ στο ιδιωτικό οικόπεδο στις 12 Ιουλίου όταν το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής έστειλε επιστολή επισημαίνοντας τη λειτουργία του και ζητώντας να ελεγχθεί εάν έχει την ανάλογη άδεια λειτουργίας από το Δήμο Κασσάνδρας.

«Εμείς μάθαμε στις 12 Ιουλίου ότι λειτουργούσε από το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. και ζητήσαμε να καταθέσει την γνωστοποίηση» τόνισε η κ. Χαλκιά προσθέτοντας ότι θα προχωρούσε στην επιβολή κυρώσεων «όπως προβλέπονται από σχετική ΚΥΑ του 2022, δηλαδή στο πρόστιμο των 30.000 ευρώ ενώ θα συνέρχονταν η δημοτική επιτροπή για την επιβολή της σφράγισης του χώρους καθώς ποτέ δεν κατέθεσε την γνωστοποίηση».

Ωστόσο, στην υπηρεσία των αδειών του Δήμου Κασσάνδρας εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος και στο μεταξύ όπως είπε η κ. Χαλκιά σημειώθηκε το τραγικό συμβάν με τον πνιγμό της 8χρονης στην κατασκήνωση στην Κρυοπηγή «οπότε ο υπάλληλος όπως του ανατέθηκε ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα και τον έλεγχο των εγγράφων που αφορούσαν την κατασκήνωση».

Πώς έγινε το δυστύχημα

Σημειώνεται πως σύμφωνα με μαρτυρίες,  η πλαστική καρέκλα στην οποία καθόταν ξεκόλλησε και ο 19χρονος εκτινάχθηκε και έπεσε με το κεφάλι στο πάτωμα. Σημειώνεται πως ο άτυχος νεαρός έφερε τραύματα στο κεφάλι και τον αυχένα.

Σοκαρισμένος ο πατέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πατέρας της οικογένειας ερχόταν από την Αθήνα, όπου δούλευε να συναντήσει τη γυναίκα και τα παιδιά του και δεν του είπαν για τον χαμό του 19χρονου για να μην κινδυνέψει και ο ίδιος όσο οδηγούσε προς Χαλκιδική. Ο ίδιος έμαθε τι είχε συμβεί όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για να παραλάβει δυστυχώς τη σορό του γιου του.

Συγκλονιστική μαρτυρία

Την ίδια στιγμή, το OPEN έφερε στο φως συγκλονιστική μαρτυρία από το δυστύχημα: «Ήμουν μπροστά στο παιχνίδι, ακούσαμε ένα πολύ δυνατό θόρυβο και είδαμε τα παιδιά να πετάγονται προς τα πίσω. Είχε κόσμο μέσα στο παιχνίδι. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τραβήξω τα παιδιά μου πιο κάτω γιατί φοβήθηκα μην πεταχτούν κομμάτια από το μηχάνημα και τραυματιστούν τα παιδιά», ανέφερε αρχικά ο μάρτυρας.

Συνεχίζοντας, σημείωσε: «Και μετά τρέξαμε απευθείας πάνω στο παιδί. Ο ένας αδερφός ήταν μαζί με το παιδί, μπροστά στη μητέρα και του μικρού αδερφού τους. Μέσα σε δευτερόλεπτα έγιναν όλα. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω».

Ενώ για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, ο οποίος συνελήφθη μετά το τραγικό περιστατικό, είπε: «Είμαι χρόνια εδώ παραθεριστής. Ο ιδιοκτήτης είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, τα συντηρεί, τα προσέχει. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, όλα τα παιδιά τα βλέπει σαν δικά του. Δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάτι από κάποια συντήρηση. Δεν ήταν εδώ όταν έγινε το συμβάν».

Μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι το καρεκλάκι έχει σπάσει στη μέση και φαινόταν αρκετά σκουριασμένο».

λούνα παρκΧαλκιδικήθάνατοςειδήσεις τώρα