Ελλάδα|21.08.2024 06:45

ΟΠΚΕ περιπολούν για πλιάτσικο στα καμένα της Αττικής - Συγκλονίζουν οι ιστορίες πυρόπληκτων

Newsroom

Δέκα ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου, οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη ζουν με τον διαρκή φόβο ενός πλιάτσικου.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ πραγματοποιούν περιπολίες στη βορειανατολική Αττική ελέγχοντας αυτοκίνητα τα οποία κινούνται στη περιοχή και κρίνονται ως ύποπτα.

«Άμα δεν είναι κανένας μέσα στο σπίτι, μπαίνουνε μέσα κι ό,τι είναι και μπορούνε να το κουβαλήσουνε το παίρνουνε» τονίζει στο OPEN o Κώστας Ασλανόπουλος, κάτοικος της Πεντέλης.

 «Είδαμε από την τηλεόραση τη φωτιά να πλησιάζει το σπίτι»

Η Ευδοκία Μιχελοπούλου που ζει εδώ και χρόνια στην Πεντέλη, είδε από την τηλεόραση τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά το σπίτι της και περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες να φτάσει στο σπίτι της.

«Το είδαμε το σπίτι στην τηλεόραση, είδαμε εδώ να μπαίνει η φωτιά, μας έφερε το παιδί μου από την Σαλαμίνα, ανεβήκαμε με το μετρό γιατί δε θα την αφήνανε να έρθει με το αυτοκίνητο» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Από το μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας ήρθαμε με τα πόδια. Κάναμε δύο ώρες με τρεις».

Αναμένοντας την οικονομική στήριξη

Αυτό που περιμένουν τώρα οι πυρόπληκτοι είναι την οικονομική στήριξη που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. «Να βοηθήσουνε τον κόσμο, γιατί τα κάνανε με κόπο, τώρα πως θα τα ξαναχτίσουνε τις περιουσίες τους;» υπογράμμισε η πυρόπληκτη, Ευδοκία Μιχελοπούλου.

«Βόμβες» τα ακαθάριστα οικόπεδα

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλούν τα ακαθάριστα οικόπεδα που αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες.

Σε πολλά σημεία από όπου πέρασε η καταστροφική πυρκαγιά, και σε αυτοψία που πραγματοποίησε η Ήρα Ορχάνη για το OPEN, μπορεί κανείς να εντοπίσει στοίβες από ξερόκλαδα και κορμούς δέντρων που μπορούν να προκαλέσουν μια νέα εστία φωτιάς.

Μέχρι τώρα τα κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου κλιματικής κρίσης  έχουν καταγράψει 146 κατοικίες ακατάλληλες προς χρήση.

ειδήσειςπυρόπληκτοιΑττικήειδήσεις τώρα