Ελλάδα|20.08.2024 22:40

Χαλκιδική: Νέο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στο beach bar - Πυροβολισμοί και ουρλιαχτά

Newsroom

Η βαρβαρότητα των εμπλεκομένων στο αιματηρό επεισόδιο στη Χανιώτη Χαλκιδικής αποτυπώνεται σε νέο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που ο ένας από τους άνδρες προστασίας του μαγαζιού προτάσσει το όπλο του προς την παρέα των Βουλγάρων. Οι υπόλοιποι εκσφενδονίζουν καρέκλες και αντικείμενα ενώ ένας από παρέα των θαμώνων πιάνει τον ιδιοκτήτη του beach bar από τον λαιμό, τον πετάει κάτω και τον χτυπά βίαια. Ένας άλλος Βούλγαρος ρίχνει σπρέι πιπεριού προς τους μπράβους.

«Είπαμε στα παιδιά και τις γυναίκες να πέσουν κάτω»

Φεύγοντας εκτός από τον άνδρα με την λευκή μπλούζα, πυροβολεί σε ευθεία βολή ακόμη ένας που φοράει μαύρα ρούχα. Οι θαμώνες τρέχουν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν ανάμεσά τους ένας πατέρας που απομακρύνει με καρότσι το μωρό του και μία γυναίκα με το παιδί της αγκαλιά.

«Ο φίλος μου που τραυματίσθηκε στο στήθος πετούσε αντικείμενα πάνω τους για να τους σταματήσει ενώ ο άλλος φίλος μου που τραυματίσθηκε στο χέρι βγήκε μπροστά μήπως και το σταματήσει όλο αυτό. Είπαμε στα παιδιά και τις γυναίκες να πέσουν κάτω» ανέφερε ο 40χρονος αρχηγός της παρέας των Βουλγάρων και πρόσθεσε: «Το παιδί της συντρόφου μου είναι χτυπημένο στο αριστερό του μάτι από χτύπημα. Η σύντροφός μου πιθανόν να πληγώθηκε από σφαίρα που πέρασε ξυστά στο δεξί της χέρι».

Ένταλμα σύλληψης για τους δυο πιστολέρο 

Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για τους δύο πιστολέρο, ενώ οι τρεις συλληφθέντες Βούλγαροι που αφέθηκαν ελεύθεροι υποστήριξαν στον ανακριτή ότι είναι θύματα.

«Όσον αφορά την κατοχή υποστήριξαν ότι επιτρέπεται στη χώρα τους, δεν γνώριζαν ότι δεν επιτρέπεται εδώ και γι αυτό είχαν τα όπλα αυτά μαζί τους. Όσον αφορά την σωματική βλάβη υποστήριξαν ότι ό,τι έγινε, έγινε εν αμύνη» υπογράμμισε στο OPEN ο δικηγόρος Λάζαρος Μηνασίδης.

 Ο «Ρώσος» και η συμμορία του «Τακι»

Ο 40χρονος της παρέας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Ο Ρώσος» και θεωρείται πρωτοπαλίκαρο της εγκληματικής οργάνωσης «Τα σφυριά του Τακι». Η συμμορία αυτή έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της βασίλισσας των μπιτ κοιν στη χώρα, γνωστή με το ψευδώνυμο Δόκτωρ Ρούζα.

Διάλογος ανακρίτριας-40χρονου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Κατηγορήθηκες άλλη φορά και για ποια αιτία ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 40ΧΡΟΝΟΥ: Ναι, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης οργανωμένου εγκλήματος αλλά έχω αθωωθεί.

 Τι εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στην  Βουλγαρία, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η μαφία της γειτονικής χώρας να έχει ανοίξει τα πλοκάμια της στη Χαλκιδική.

«Πρέπει να γίνει ένας έλεγχος εκεί. Να δούμε τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Γιατί δεν δραστηριοποιούνται μόνο με την επιχειρηματικότητα, απ’ ότι φαίνεται» επεσήμανε ο επίτιμος Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μετά από αίτημα της Αστυνομίας η δημοτική αρχή Κασσάνδρας σφράγισε το beach bar, ενώ στην περιοχή ενισχύθηκε αισθητά η αστυνομική παρουσία.

ειδήσειςΧαλκιδικήbeach barειδήσεις τώραεπεισόδια