Ελλάδα|20.08.2024 22:23

Κορινθία: O Γερμανός τουρίστας που πάλεψε με τους διαρρήκτες περιγράφει τον τρόμο: «Λέγανε "δώσε μας κι άλλα"»

Newsroom

Επίθεση μέσα στο σπίτι όπου παραθέριζε στην Κορινθία, δέχθηκε πενταμελής οικογένεια τουριστών, ενώ το περιστατικό κατέγραψε ένα ανήλικο μέλος της με το κινητό του.

Τα στελέχη της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τους τέσσερις δράστες, και συνέλαβαν έναν 44χρονο ενώ αναζητούν τους άλλους τρεις, μεταξύ των οποίων και δύο ανηλίκους.

Η φρίκη που έζησε η οικογένεια των τουριστών

Στην πατρίδα τους επέστρεψαν ήδη τα μέλη της οικογένειας Γερμανών που έπεσαν θύματα ληστών μέσα στην εξοχική κατοικία τους στην Κορινθία και ο Έγκεν Σακς, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την περιπέτεια που έζησαν το βράδυ της επίθεσης.

Όπως δήλωσε: «στις 3 τα ξημερώματα η γυναίκα μου, μου είπε πως κάτι άκουσε έξω από το σπίτι. Κοίταξα και είδα κάποιους να κινούνται στην αυλή μας. Ήταν 8 αλλά υπήρχαν και άλλοι. Έβλεπα τους φακούς. Κάλεσα έναν φίλο μου και του το είπα. Του ζήτησα να καλέσει την αστυνομία».

Με μανία και θράσος οι επίδοξοι ληστές προσπαθούσαν να μπουν στο σπίτι από τα παράθυρα, ενώ η 5μελής οικογένεια των Γερμανών ενοίκων είχε κλειστεί στο δωμάτιο των παιδιών, απ` όπου βιντεοσκοπούσαν τα όσα γίνονταν.

«Τους έδωσα 500 ευρώ αλλά ξαναγύρισαν και λέγανε δώσε μας κι άλλα»

Ο Έγκεν Σακς είπε πως «μας λέγανε να τους δώσουμε λεφτά. Έσπασαν το παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών. Τους έδωσα 500 ευρώ και είπα φύγετε, αλλά ξαναγύρισαν και λέγανε δώσε μας κι άλλα λεφτά. Έσπασαν κι άλλα παράθυρα. Είπα στη γυναίκα μου να τους δώσει όσα λεφτά είχαμε».

Οι ληστές έφυγαν με λεία μεγαλύτερη των 2000 ευρώ. Το βίντεο παραδόθηκε στην Ασφάλεια και στο επόμενο 48ωρο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 4 από τους δράστες, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι.  Ο Έγκεν Σακς τόνισε πως «το νόημα δεν είναι τα λεφτά που τους δώσαμε, αλλά η ζωή των παιδιών μου».

Κορινθίατουρίσταςειδήσειςειδήσεις τώρα